Foci

NB I, 26. forduló – edzői értékelések 1.0

Két döntetlen született a pénteki játéknapon, nem sikerült győznie a listavezető Videotonnak.

A forduló nyitómérkőzésén tegnap a Győri ETO együttese a Paks csapatát fogadta: a hazaiak hiába szerezték meg a vezetést, a második félidőben egyenlített a Ligakupa-győztes. A végére tíz emberre fogyatkozott az ETO, gól pedig már nem született, így 1-1 lett a vége.

A győrieket irányító Csertői Aurél a találkozó után csapata játékát dicsérte, de szó esett az egyenlítést megelőző jelenetről is, amikor nehezen lehetett eldönteni, hogy a vendégkaput védő Csernyánszki hárítása előtt a labda túlhaladt-e teljes terjedelmével a gólvonalon, Kassai Viktor játékvezető mindenesetre továbbot intett. “A mérkőzés elején kicsit kapkodtunk, feszültebben játszottunk, aztán ezen túl tudtuk magunkat tenni, gördülékenyebb lett a játékunk és úgy érzem megérdemelten szereztük meg a vezetést. Jól futballoztunk, örülök, hogy így ment a csapatnak. Az, hogy gól volt vagy sem, azt hagyjuk. Jó lenne, ha valaki más kritizálná a játékvezetőket, mi nem szeretnénk…” – fogalmazott sejtelmesen Csertői.

Kis Károly a második félidőre kissé átszervezte csapatát, ami eredményesnek is bizonyult: “Tudtuk, hogy egy nagyon szervezett csapathoz érkezünk, akiket nagyon nehéz feltörni. Jól mennek át védekezésből támadásba, ezt próbáltuk megakadályozni, de ők szereztek vezetést. A második játékrészben szerkezetet váltottunk, középpályán kicsit mozgékonyabbá váltunk. Győrből egy pontot elvinni nem egyszerű, nekünk ma erre nagy szükségünk volt” – mondta a Paks mestere.

Eredmény – Monicomp liga – 26. forduló
Győr, ETO Park, 2000 néző, Vezette: Kassai Viktor
Győri ETO – Paksi FC 1-1 (1-0)
Győri ETO: Sztevanovic – Babic (Totadze, 66.), Sztanisic, Fehér, Völgyi – Trajkovic, Pilibaitis, Ji-Parana (Kiss M., 61.) – Koltai, Niksic (Ceolin, 80.), Dinjar Vezetőedző: Csertői Aurél
Paksi FC: Csernyánszki – Heffler, Gévay, Báló, Fiola – Bartha, Sifter, Mészáros (Haraszti, 53.), Magasföldi – Kiss T. (Csehi, 72.), Vayer (Montvai, a félidőben) Vezetőedző: Kis Károly
Gólszerző: Trajkovic (37.) illetve Magasföldi (71.)
Sárga lap: Völgyi (26.), Koltai (65.), Trajkovic (73.)
Piros lap: Trajkovic (73.)

Az már a Paks pontszerzése után biztossá vált, hogy a Videoton a hétvégén már biztosan nem lesz bajnok, ráadásul Mezey György csapata hazai környezetben csak ikszelni tudott a Kecskemét ellen. Már az első félidőben kialakult a végeredmény, a jó formában lévő vendégcsapat kétszer is vezetést szerzett, a Vidi azonban egalizált.

A fehérváriak vezetőedzője csapata fáradtságára is panaszkodott: “egy hét alatt a negyedik meccsünket játszottuk ma, így a kulcsjátékosaink nem voltak elég frissek ahhoz, hogy ezt az élet-halálra játszó, szervezetten védekező, de remekül kontrázó Kecskemétet legyőzzük” – mondta Mezey György. A két együttes a Magyar Kupa döntőjében újra találkozhat, mindketten jól állnak az elődöntők első felvonása után. “Ma sajnos csak ennyi sikerült kihoznunk ebből a bajnokiból, ám ha bejutunk a Magyar Kupa döntőjébe, biztos vagyok benne, hogy visszavágunk” – adott iránymutatást a Vidi trénere.

A Kecskemétet irányító Tomiszlav Szivics elégedett volt, ugyanakkor kicsit bánkódott is az elmaradt győzelem miatt: “Az első félidőben többet birtokoltuk a labdát és ezzel sikeresen akadályoztuk meg azt, hogy a Videoton nyomás alatt tartsa a kapunkat, sőt két gólt is szereztünk. Ettől még fájóbb az ellenünk ítélt büntető, mert ha az nincs, talán győzhettünk is volna. Ám elégedett vagyok az egy ponttal is, hiszen ha valaki ennyit felajánl nekünk a mérkőzés előtt, biztosan igent mondtam volna rá” – nyilatkozta a szerb vezetőedző.

Eredmény – Monicomp Liga – 26. forduló
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 4000 néző, Vezette: Vad II. István
Videoton – Kecskemét 2-2 (2-2)
Videoton: Bozsovics – Lázár, Lipták, Vaskó, Hídvégi – Gosztonyi (Nagy, 68.), Elek, Polonkai, Vasziljevics (Farkas, 68.) – Nikolics (Lencse, 80.), Alves Vezetőedző: Mezey György
Kecskemét: Antal – Balogh, Gyagya, Koszó, Mohl – Csukics (Tölgyesi, 84.), Ebala – Bori (Foxi, 62.), Litsingi (Tököli, 59.), Bertus – Dosso Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Nikolics (38.), Alves (46. – 11-esből) illetve Litsingi (18.), Ebala (41.)
Sárga lap: Bori (40.), Mohl (45.), Dosso (54.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik