Foci

Menekül az MTK, kikapott a Rákóczi

A Szolnok vereségével szinte már biztos kiesőnek tekinthető a Monicomp Ligában. Ikszelt a Siófok és a Haladás.

A bajnokság utolsó két helyét elfoglaló csapat találkozott a Hidegkuti Nándor Stadionban, ahol a kiesés elő menekülő MTK a szinte már reménytelen helyzetben lévő Szolnokot fogadta.

Úgy tűnt, Garami József együttese nem szeretné a véletlenre bízni a három pont sorsát, már a 3. percben óriási helyzet alakult ki a vendégek kapuja előtt. Előbb Hrepka csúsztatott a kapufára, majd a kipattanó után Pál lövését állították meg a védők, végül Kanta tüzelt fölé.

A másik oldalon a Zsolnai-Némedi összjátékok jelentettek némi veszélyt, azonban a 35. percben megszületett a hazaiak vezető gólja, miután egy szögletet követően Pál látványos, félig ollózó mozdulattal küldte Melnicenko kapujába a játékszert (1-0).

A második félidő elején Kanta lőtt a kapufára, majd nagyjából húsz perccel a vége előtt Pál emelt a felsőlécre, de több találat már nem született. Az MTK továbbra is 15., de már csak egy pont a lemaradásuk a Siófokhoz képest, míg a Szolnoknak négy forduló alatt tíz pontot kellene ledolgozniuk a bennmaradáshoz.

Eredmény – Monicomp Liga, 26. forduló
Budapest, Hidegkuti Nándor Stadion, 600 néző, vezette: Szabó Zsolt
MTK – Szolnoki MÁV 1-0 (1-0)
MTK: Hegedűs – Wolfe (Vukadinovic 55.), Szekeres, Vukmir, Sütő – Könyves (Eppel 75.), Kanta (Gál 81.), Ladányi, Pátkai – Hrepka, Pál A. Vezetőedző: Garami József
Szolnok: Melnicenko – Milicic, Máté P., Durovic, Szalai (Antal 85.), Vukomanovic – Fitos (Gosic 71.), Búrány (Ngalle 62.), Némedi, Jokic – Zsolnai. Vezetőedző: Simon Antal
Gólszerző: Pál (35.)
Sárga lap: Pátkai (15.) illetve Milicic (90.)
Piros lap: –

A tizennegyedik Siófok három, a tizenharmadik Haladás pedig hat pontra volt a kiesőhelytől a forduló előtt, így a Balaton-partiak otthonában rendezett mérkőzés is fontos pontok sorsáról döntött.

A mérkőzés előtti esőzés miatt nem volt éppen ideális a pálya állapota, talán ez is volt az oka annak, hogy az első félidő után komoly helyzetekről nem igazán lehetett beszélni, szabálytalanságból viszont akadt mindkét oldalon.

A második játékrészben sokat nem változott a játék képe, de legalább mindkét csapat veszélyeztette egyszer az ellenfele kapuját. Maradt a 0-0, egyik csapat sem nyugodhat meg továbbra sem.

Eredmény – Monicomp Liga, 26. forduló
Siófok, BFC Siófok Stadion, 750 néző, vezette: Németh Ádám
Siófok – Szombathelyi Haladás 0-0 (0-0)
Siófok: Molnár P. – Mogyorósi, Fehér Zs., Graszl K., Novák – Csordás, Tusori, Kecskés, Melczer (Lukács 78.) – Homma (Isaac 70.) – Délczeg (Csermelyi 84.). Vezetőedző: Horváth Károly
Haladás: Rózsa – Rajos, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Iszlai – Nagy I G. (Lattenstein 70.), Simon Á., Oross (Simon A. 82.), Sipos N. – Fodrek (Sluka 55.). Vezetőedző: Aczél György
Gólszerző: –
Sárga lap: Graszl (37.), Lukács (85.) illetve Iszlai (7.), Simon Á. (61.), Korolovszky (73.)
Piros lap: –

Kispesten vizitált a bajnokság harmadik helyén álló Kaposvár, az iram itt is hagyott kívánnivalót maga után. Az első félidőben Hajdú szabadrúgása közel járt a kaposvári kapuhoz, sok eseményt viszont nem lehetett feljegyezni.

A második játékrész kezdete után pár perccel Zelenka ívelt be szögletet, Danilo pedig közelről a kapuba fejelt (1-0). A Rákóczi nem tudott veszélyes lenni, Sisa Tibor csapata kihasználatlanul hagyta a lehetőséget, hogy pontszámban beérje a Paks együttesét.

Eredmény – Monicomp Liga, 26. forduló
Budapest, Bozsik József Stadion, 1500 néző, vezette: Radványi Ádám
Budapest Honvéd – Kaposvári Rákóczi 1-0 (0-0)
Honvéd: Kemenes – Lovric, Botis, Debreceni, Hajdú – Moreira (Nagy G., 88.), Horváth A., Zelenka, Hidi, Ivancsics – Danilo (Vólent, 74.). Vezetőedző: Supka Attila
Kaposvár: Kovács Z. – Okuka, Grúz, Zsók, Gujic (Korhut, 63.) – Pavlovic (Jawad, 78.), Hegedűs D., Máté, Balázs B. (Grumic, 57.) – Oláh, Peric. Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerző: Danilo (56.)
Sárga lap: Zelenka (83.) illetve Pavlovic (59.)
Piros lap: –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik