Foci

Wenger őrült módjára küzdene

Vasárnap örökrangadót rendeznek Angliában, a Manchester United a bajnoki címre hajt, az Arsenal a Bajnokok Ligájába igyekszik.

A Premier League 35. fordulója előtt Sir Alex Ferguson együttese hat ponttal vezet a Chelsea előtt, Carlo Ancelotti brigádja most hétvégén a Tottenhammal vív városi rangadót, majd jövő héten az Old Traffordon vendégszerepel.

Az Arsenal áll a táblázat harmadik helyén, Arséne Wenger fiainak ugyanakkor hátrafelé is kacsingatniuk kell, mivel a Manchester City sem mondott le arról, hogy egyenes ágon kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájába. Tisztában van ezzel a gall szakember is: „még korántsem dőlt el, hogy ott lehetünk a BL-ben, épp ezért őrült módjára küzdenünk kell minden meccsünkön, így a Manchester United elleni vasárnapi rangadón is” – érvelt a francia az Arsenal TV online adásában.

Sir Alex Ferguson mindeközben játékosait dicsérte, akik csapatként érik el a nagyobbnál nagyobb sikereket a szezon során: „ez a társaság nem ismeri azt a szót, hogy vereség. Ugyan nincs meg a Ronaldo-faktorunk, ugyanakkor a játékosaim elképesztőt nyújtanak a szezonban. Nem törődünk még az esetleges bajnoki címmel, ha meglesz, természetesen boldogok leszünk, ugyanakkor mindannyian tudjuk, hogy kemény mérkőzések elé nézünk még az idény során” – mondta a skót, akinek fiaira minden bizonnyal még egy Bajnokok Ligája-döntő is vár, legalábbis a gárda 2-0-s előnyt kovácsolt magának Németországban a Schalke 04 elleni elődöntő odavágóján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik