Foci

Vidi-KTE: négy gól és döntetlen

A Kecskemét együttese a bajnoki címre törő Videoton otthonában játszotta szezonbeli első döntetlenjét A monicomp Ligában.

Az első félidő elejét a Videoton nyomta meg jobban, majd miután a Kecskemét felvette a mérkőzés fonalát, a vendégek meg is szerezték a vezetést, Dosso birkózott ki magának lövőhelyzetet, kísérlete után azonban a kapufa töve még hárítani tudott, Litsingi azonban már nem hibázott, a 18. percben vezetést szerzett a KTE.

A gól kissé megfogta a Vidit, majd Alves pörgette fel a hazaiak játékát, azonban a fiatal Antal Botond remek ütemben vetődött ki a kapujából és lecsente a labdát a brazil támadó lábáról. A 38 . percben aztán jött a hazai egyenlítés, Alves tálalt Gosztonyi elé aki középre tekert, a védők közé berobbanó Nikolics pedig közelről passzolt a hálóba.

Nem tartott sokáig a székesfehérvári öröm, Bertus ívelése után Ebala bólintott a felsőbe, azonban mégsem mehetett előnnyel szünetre a Kecskemét, Mohl húzta el Gosztonyi lábát a tizenhatoson belül (sárgát kapott), a megítélt büntetőt pedig Alves értékesítette magabiztosan, így 2-2-vel zárult ez az eseményekben gazdag első negyvenöt perc.

A második félidő eleje kevés veszélyes szituációt tartogatott magában, így mind a két szakvezető, Mezey György és Tomiszlav Szivics is cserékkel próbált meg frissíteni övéin. 20 perccel a hármas sípszó előtt a Vidinek akadt két lehetősége, azonban előbb André Alves, majd Elek Ákos lőtte el keresztbe a kapu előtt a labdát.

A túloldalon Bertus csapta be egy szemtelen csellel Farkas Balázst, majd a hosszú felsőt célozta meg szélről, de fölé ívelt. A védő hajrában ismét távolról vállalkozott lövésre, Bozsovicsnak kellett védenie, majd a kipattanó után a védők tisztáztak és mivel a folytatásban már nem született több gól, maradt a 2-2-es döntetlen.

Az már a Paks és a Győr összecsapásán eldőlt, hogy a Monicomp Liga 26. fordulójában biztosan nem lesz bajnok a piros-kék gárda.

Eredmény – Monicomp Liga – 26. forduló
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 4000 néző, Vezette: Vad II. István
Videoton – Kecskemét 2-2 (2-2)
Videoton: Bozsovics – Lázár, Lipták, Vaskó, Hídvégi – Gosztonyi (Nagy, 68.), Elek, Polonkai, Vasziljevics (Farkas, 68.) – Nikolics (Lencse, 80.), Alves Vezetőedző: Mezey György
Kecskemét: Antal – Balogh, Gyagya, Koszó, Mohl – Csukics (Tölgyesi, 84.), Ebala – Bori (Foxi, 62.), Litsingi (Tököli, 59.), Bertus – Dosso Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Nikolics (38.), Alves (46. – 11-esből) illetve Litsingi (18.), Ebala (41.)
Sárga lap: Bori (40.), Mohl (45.), Dosso (54.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik