Foci

Neuert dicsérik a Schalke-MU után

Ralf Ragnick, a Schalke és Sir Alex Ferguson, a Manchester United trénere is Manuel Neuert emelte ki Bajnokok Ligája elődöntőjének keddi, első felvonása után.

Amint arról kedden este írtunk, a Manchester United Németországban őrölte fel a Schalke 04 együttesét, gólnélküli első félidőt követően Ryan Giggs és Wayne Rooney találata 2-0-ás győzelmet hozott a szigetországiaknak, így a finálé kapujába kerültek.

„Az első tizenöt percben még meccs volt, utána azonban csak rossz döntéseket hoztunk, a támadásoknál nem voltak jók az utolsó passzok, védekezésben pedig túl nagy terepet hagytunk a Unitednek, így Manuel Neuernek tartozunk hálával, hogy a szünetben már nem mentek a vendégek két-három góllal. Aki követte az elmúlt éveket tudhatja, hogy nincs nála jobb kapus. A második félidőben jobbak voltunk, ők is lassabban játszottak, mégis kaptunk két gólt, mi pedig csak néztük ezt. Nem tudom kritizálni a küzdőszellemünket, a visszavágón megpróbálunk mindent, igaz a Manchester nagyon kényelmes helyzetbe került, de a fociban minden megtörténhet, nyomás nélkül játszhatunk majd” – értékelte a látottakat Ralf Ragnick.

Neuer bravúrjai:

Sir Alex Ferguson, a Vörös Ördögök skót menedzsere nem győzte dicsérni sajátjait: „tökéletes teljesítmény volt, mindenki fantasztikusat játszott. A koncentrációnk, az egymásban vetett hitünk és a passzaink sebessége lenyűgöző volt. A félidőben mondtam a fiúknak, hogy ne aggódjanak, be tudjuk venni Neuer hálóját, majd jött Giggs és Wazza (Wayne Rooney) gólja és sínen voltunk. Amióta a United vezetőedzője vagyok, ez volt a legjobb kapusteljesítmény, amit ellenünk láttam.”

A visszavágóra jövő héten szerdán kerül sor az Old Traffordon.

Eredmény – Bajnokok Ligája elődöntő, 1. mérkőzés
Gelsenkirchen, Arena AufSchalke, 54 000 néző, vezette: Carlos Velasco Carballo (spanyol)
Schalke 04 – Manchester United 0-2 (0-0)
Schalke: Neuer – Uchida, Matip, Metzelder, Sarpei (Escudero 73.) – Farfán, Papadopoulos, Jurado (Draxler 83.), Baumjohann (Kluge 53.) – Raúl, Edu. Vezetőedző: Ralf Rangnick
Manchester United: Van der Sar – Fabio, Ferdinand, Vidic, Evra – Valencia, Carrick, Giggs, Park Ji-Sung (Scholes 73.) – Rooney (Nani 83.), Hernández (Anderson 73.). Vezetőedző: Sir Alex Ferguson
Gólszerzők: Giggs (67.), Rooney (69.)
Sárga lap: Metzelder (34.), Sarpei (71.) illetve Fabio (58.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik