Foci

NB I, 25. forduló – beharangozó 2.0

Prukner László különleges élménnyel lesz gazdagabb a Monicomp Liga 25. fordulója után, edzői karrierje során először ül más csapat trénereként a kaposvári kispadra.

Szerdán további négy mérkőzéssel folytatódnak a Monicomp Liga 25. fordulójának küzdelmei, a játéknap legérdekesebb összecsapása pedig a tabella harmadik helyén tanyázó Ferencváros kaposvári vendégjátéka lesz, Prukner László, a Fradi vezetőedzője ugyanis második otthonába látogat csapatával.

A dobogóról álmodó Zalaegerszeg a kiesés ellen menekülő Siófokot látja vendégül, az edzőváltáson áteső Debrecen az utolsó előtti MTK-t fogadja, a Szolnokon pedig két jó tavaszi formát mutató gárda találkozik, a Vasas látogat a Tiszaligetbe.

Szolnoki MÁV – Vasas-Híd
Szolnok, 17.00, Tiszaliget, vezeti: Takács János

Simon Antal a jelenleg utolsó helyen vesztegelő Szolnok vezetőedzője szerint kemény meccs vár övéire, az angyalföldiek ugyanis mind hazai pályán, mind idegenben veszélyesek bármelyik együttesre: „a Vasas az idén lejátszott mérkőzéséből, mindössze egyszer kapott ki, és 15 pontot szerzett. Azt gondolom egy kemény mérkőzés vár ránk a mai napon. Ez abból is adódik, hogy idegenben megverték a Kaposvárt, legyőzték a Ferencvárost. Tehát hazai pályán is, idegenben is egy hasonló harcmodort felvéve, támadó szellemű csapattal fogunk találkozni, akik minőségi játékosokkal megerősödtek. Siófokon, ha a második félidőben nem álltunk vissza, győzelemmel zárhattuk volna a találkozót. Ettől függetlenül, kemény mérkőzésen egy pontot elhoztunk. Most szeretnénk itthon tartani a három pontot, és ehhez, mint eddig is a közönségünkre szükség lenne.”

A Vasas az említett vereséget épp az előző fordulóban szenvedte el, a bajnoki címvédő Debrecen páholta el Komjáti András fiait: „a szombati vereség tanulságait levontuk, nagyjából mindenki reálisan értékelte a szerepét és a felelősségének mértékét a kudarcban. A kiút megtalálására mindjárt itt van két mérkőzés számunkra a héten, amikor adott a lehetőség a javításra. A szolnoki csapat játékosait, akár külföldieket akár a magyarokat ismerjük, tisztában vagyunk azzal, hogy mire képesek. Az is biztos, hogy nagyon motiváltak és taktikailag is jól összerakott csapatról van szó. Akkor lehetünk sikeresek ellenük, ha visszatérünk ahhoz az alázatos és mindenre elszánt játékfelfogáshoz ami a tavasz nagy részében jellemzett minket.”

Kaposvári Rákóczi – Ferencváros
Kaposvár, 18.00, Kaposvári Rákóczi Stadion, vezeti: Bognár Tamás

Prukner László személye miatt, na meg a bajnokságban elfoglalt helyezések miatt is érdekes csatát ígér a Fradi kaposvári vendégjátéka, a szakember szerint azonban félre kell tenni az érzelmeket: „a Kaposvár jól igazolt, erős csapat, nem érdemtelenül tartanak ott, ahol most vannak. Eljutottak a négy közé a magyar kupában és a bajnokságban is jól szerepelnek, ezek nem véletlenek. Egész biztos furcsa lesz számomra ez a kaposvári találkozó, de tényleg nem nosztalgiázom, mert a mérkőzésre kell koncentrálni, ahol mindenképpen jó eredményt szeretnénk elérni.”

ZTE FC – BFC Siófok
Zalaegerszeg, 18.00, ZTE Aréna, vezeti: Andó-Szabó Sándor

Nincs jó formában Csank János csapata, múlt héten a kupában a Kecskemét rakta tele a zalaegerszegi puttonyt, a bajnokságban pedig az Újpest babrált ki a kék-fehérekkel, azaz a zalai csapatnak jócskán van mit jóvá tennie a jelenleg bentmaradást érő helyen álló Siófok ellen: „ez egy olyan találkozó lesz, ahol be kell gyűjtenünk a három pontot. Lehet, hogy a gárdának nincs akkora önbizalma, mint amekkora egy sikersorozat közben van, de ilyen a sport. Az utóbbi meccseken kikaptunk, bár a Megyeri úton nyújtott teljesítmény egy részével elégedett vagyok. Természetesen az eredménnyel nem. Azt várom, hogy ne kapjunk mindjárt az elején gólt. Arról nem is beszélve, jó lenne, ha Fortuna is mellénk állna, mert kaptunk jó pár olyan találatot, amelyet les előzött meg vagy éppen szabálytalanság. Remélem, mindez most elkerül bennünket, s nagy erőket kell mozgósítani és sokat tenni azért, hogy ne legyenek problémáink. A Siófok szervezett, jó csapat, de ettől függetlenül ezúttal nekünk a három pont begyűjtése a célunk.”

DVSC-TEVA – MTK Budapest
Debrecen, Oláh Gábor utcai stadion, vezeti: Szilasi Szabolcs

A Loki a Siófok elleni hazai vereség után edzőt váltott, a posztjáról lemondó Zdenek Scasny utóda házon belülről érkezett Kondás Elemér személyében. A debütálás parádésra sikerült, a hajdúsági brigád 5-1-re nyert Angyalföldön, Kondás pedig sikeres folytatást remél: „az MTK ellen nem lesz könnyű dolgunk, ugyanis a vendéggárdát kiváló játékosok alkotják, akik többre hivatottak, mint amit a tabellán elfoglalt helyezésük mutat. Az MTK-nak égetően szüksége van a pontokra, de mi is mindent megteszünk a győzelem érdekében. Ha ismét összeszedetten és alázattal futballozunk, akkor meg tudjuk szerezni a három pontot.”

Az MTK-nak valóban szüksége van minden pontra, a fővárosiak ugyanis némi meglepetésre csak az utolsó előtti, kiesőhelyet foglalják el 24 fordulót követően. Garami József szerint nem az MTK a meccs esélyese, de nincs más lehetőség, nyerni kell Debrecenben: „a Debrecen változatlanul az egyik legerősebb játékosanyaggal rendelkező csapat a bajnokságban. Ősszel a rengeteg meccs miatt voltak nehézségeik, tavasszal inkább mentális problémákról hallottunk, mindenesetre az edzőváltással rendeződni látszik a helyzetük. Nem mi vagyunk tehát a mérkőzés esélyesei, de természetesen helyzetünkben ennek nincs nagy jelentősége: mindent megteszünk a sikerért.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik