Foci

Szombathelyen győzött az Újpest

Mészöly Géza együttese 2-0-ra nyert a feszült idegállapotban futballozó Haladás ellen a Monicomp Liga 25. fordulójának nyitómérkőzésén.

Alsóházi rangadóval indult a magyar bajnoki futballkedd, a tizenharmadik helyen álló Szombathelyi Haladás az előttük ugyanannyi ponttal rendelkező Újpestet fogadta.

Aczél Zoltán alakulata már az 1. percben megszerezhette volna a vezetést, Halmosi ugrott ki, de a merészen kifutó Balajcza kapus lehúzta a hazaiak játékosának emelését. A másik oldalon Rózsa a 16-oson kívül fogott meg egy kapu felé csorgó labdát, a játékvezető mindezt észlelte, a megítélt szabadrúgást Takács durrantotta kapura, de a hálóőr a helyén volt.

Fél óra telt el a mérkőzésből, amikor egy kezezésgyanús eset borzolta a kedélyeket, de nehezen lehetett eldönteni, hogy az újpesti Takács vállal vagy kézzel ért bele a labdába a büntetőterületen belül. Fábián Mihály úgy döntött, nem ad tizenegyest.

A Haladás veszélyesebben játszott, mégis a fővárosiak szerezték meg a vezetést a 44. percben, miután egy szép összjáték után Lázár Bencének a védők gyűrűjében sikerült megtartania a labdát, majd ballábas próbálkozása a kapuban kötött ki (0-1). Aczél Zoltánt reklamálás miatt a lelátóra száműzte a játékvezető, a hazaiak vezetőedzőjében minden bizonnyal mély nyomokat hagyott az elmaradt büntető.

A második félidő elején Kenesei veszélyeztette a vendégek kapuját, fejese azonban a kapufa mellé szállt. A 63. percben nagyon nehéz helyzetbe kerültek a zöld-fehérek, Halmosinak hiába volt már szövegelésért sárga lapja, ugyanezért megkapta a másodikat is, így sokat reklamáló csapatának már tíz emberrel kellett volna egyenlítenie.

Ez olyannyira nem sikerült, hogy ismét az Újpest szerzett gólt, Balajti passzolt el a kapus mellett egy kiugratás után (0-2). Egy percre rá a szombathelyiek előtt adódott ajtó-ablak helyzet, Balajczának sikerült védenie, majd a mérkőzés legvégén Kenesei lőtt a kapufára.

Mészöly Géza csapatának győzelme azért is meglepetés, mert a lilák mindössze második idegenbeli győzelmüket aratták a szezonban, a Haladás pedig másodszor kapott ki hazai pályán.

Eredmény – Monicomp Liga, 25. forduló
Szombathely, Rohonci úti stadion, 3000 néző, vezette: Fábián Mihály
Szombathelyi Haladás – Újpest FC 0-2 (0-1)
Haladás: Rózsa – Nagy II G., Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Sluka (Sipos 72.), Molnár B. (Irhás 42.), Simon Á., Halmosi – Nagy I G. (Fodrek 59.), Kenesei. Vezetőedző: Aczél Zoltán
Újpest: Balajcza – Szokol, Rubus, Takács Z., Pollák – Egerszegi (Tajthy 46.), Böőr, Mitrovic, Balogh B. (Rajczi 78.) – Lázár (Balajti 62.), Ahjupera. Vezetőedző: Mészöly Géza
Gólszerzők: Lázár (44.), Balajti (73.)
Sárga lap: Rózsa (13.), Halmosi (40.) Simon Á. (54.), Guzmics (73.), Kenesei (83.) illetve Szokol (27.), Balogh B. (58.), Pollák (89.)
Piros lap: Halmosi (63.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik