Foci

Pakson bukott a Videoton

A szezon meglepetéscsapata egy gyorsan szerzett góllal verte a listavezetőt a Monicomp Liga 25. fordulójában.

A Paks ugyan legutóbb kikapott a Honvéd otthonában, de így is a bajnoki tabella harmadik helyét foglalták el a forduló előtt, ráadásul Kis Károly együttesének a Ligakupa elhódítása is kellő önbizalmat adhatott, így a vendég Videoton nem számíthatott könnyű menetre.

A 6. percben megszerezte a vezetést a Paks, Bartha éles szögből bombázott a bal alsó sarokba, Bozovic kapus elszámította magát (1-0). Mezőnyfölényben játszott a Vidi, de nem tudtak mit kezdeni a rendkívül fegyelmezetten futballozó hazaiak ellen, akiknek a félidő végén több lehetőségük is akadt a duplázásra.

Mezey György a szünetben kettőt is cserélt, a fehérváriak pedig ismét magukhoz vették a kezdeményezést, de a mezőnyfölény nem sokat ért helyzetek nélkül. Az utolsó tíz percben is nyomtak a vendégek, Nikolic járhatott volna legközelebb az egyenlítéshez, de fejese a kapu fölé szállt.

A Paks ismét a második helyre ugrott fel, tíz pont a hátrányuk mai ellenfelükkel szemben.

Eredmény – Monicomp Liga, 25. forduló
Paks, Paksi Stadion, 2500 néző, vezette: Szabó Zsolt
Paksi FC – Videoton 1-0 (1-0)
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger (Csehi 90.), Fiola, Báló – Mészáros I., Sifter – Bartha, Magasföldi, Vayer (Gévay 90.) – Kiss T. Vezetőedző: Kis Károly
Videoton: Bozovic – Lázár, Lipták, Vaskó, Andjic (Nikolic a szünetben) – Gosztonyi (Farkas B. 70.), Sándor Gy., Elek, Polonkai (Vasiljevic a szünetben) – Alves, Lencse. Vezetőedző: Mezey György
Gólszerző: Bartha (6.)
Sárga lap: Bartha (58.), Magasföldi (88.), illetve Lipták (70.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik