Foci

Július 15-én kezdődik az NB I őszi szezonja

Kedden megtartotta soros ülését a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége, amely egyebek mellett elfogadta a profi bajnokságok 2011/12-es kiírását is.

Az MLSZ késő esti tájékoztatása szerint a profi bajnokságok közül az NB I következő szezonja július 15-én kezdődik, és attól függően, hogy a válogatott kijut-e az Európa-bajnokságra, 2012. május 13-án vagy 27-én ér véget. Ősszel 18, a tavaszi idényben pedig 12 fordulót játszanak le a csapatok, az őszi idény utolsó játéknapja december 4-én lesz.

Ahogy a közlemény kiemeli, fontos változás, hogy amíg idén a “sorsdöntő helyekről” (nemzetközi kupaindulás, kiesés) pontegyenlőség esetén osztályozó mérkőzések döntenek, ezt a következő bajnokság versenykiírásából kiiktatta az elnökség.

Az NB II őszi idénye augusztus 20-tól november 27-ig, a tavaszi február 25-től június 3-ig tart, a téli szünet előtt és után is 15-15 fordulót rendeznek meg.

A 2011-es Szuperkupa-mérkőzésre július 9-én, szombaton 18 órakor kerül sor egy később kijelölendő helyszínen. Ezen a találkozón a magyar bajnok és a Magyar Kupa győztese mérkőzik meg, ha mindkét sorozatban ugyanaz az együttes szerzi meg az első helyet, akkor a bajnokság első és második helyezettje találkozik egymással.

A Ligakupában változik a versenykiírás, a résztvevők létszáma négy NB II-es klub beszállásával 20 csapatra nő, a nemzetközi porondon érdekelt együtteseket már nem emelik ki, a meccseket pedig a válogatott mérkőzéseinek időszakában rendezik meg.

Az elnökség a februári Észtország-Bulgária barátságos mérkőzésen jogosulatlanul közreműködött három magyar játékvezető ügyét is napirendre tűzte. A testület tagjai úgy vélték, hogy ezen a területen is szükséges egy átfogó szabályozás megalkotása a területi igazgatóságok közreműködésével. A közlemény emlékeztet, hogy a konkrét ügyet a nemzetközi szövetség (FIFA), valamint a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vizsgálja. Az elnökség megvárja a vizsgálat végét, és ha úgy látja, hogy a történtek további intézkedéseket igényelnek, megteszi a szükséges lépéseket.

Az MLSZ május 17-én közgyűlést tart, ennek napirendjén szerepel az alapszabály néhány pontban történő módosítása is, az elnökség ma jóváhagyta a módosító javaslatokat. A testület a női bizottság elnökévé 2011. május 1-jei hatállyal, öt év időtartamra Bozóky Imrét nevezte ki, a bizottság tagjai Déri Diana, Petrika Ibolya, valamint Makrai Balázs lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik