Foci

Csodacsere nyert meccset a Citynek

Edin Dzeko a padról beszállva döntötte el a Manchester City és a Blackburn párharcát a Premier League hétfő esti mérkőzésén.

Roberto Mancini vezetőedző csapata még nem tett le arról, hogy odaérjen a dobogóra, ehhez azonban Carlos Tévez távollétében is a három pont volt a cél a Premier League 34. fordulójának hétfő esti összecsapásán.

A Mario Balotellivel és öt középpályással kezdő vendégek – ez ugyanaz a kezdő tizenegy volt, amelyik a városi rivális Unitedet kiejtette az FA-kupa elődöntőjéből –, ám a tervek szerint a Bajnokok Ligájába igyekvő csapat sokáig nem tudott mit kezdeni a kiesés ellen menekülő Blackburnnel, igaz Silva már rögvest az elején betalálhatott volna.

Mancini aztán a hajrára beküldte a télen 27 millió fontért szerződtetett Edin Dzekót, a bosnyák támadó pedig pár percre már gólt ünnepelhetett, egy Silva lövése után levágódó labdával vette be a kaput, megszerezve ezzel első találatát a Premier League-ben.


szólj hozzá: Blackburn 0-1 Manchester City

A győzelemnek köszönhetően a City bebiztosította negyedik helyét, már négy pont az előny a Tottenham mögött, de akár a harmadik hely is elérhető közelségbe került, mert ugyan az Arsenalnak öt egység fórja van, a manchesteri gárda egy meccsel kevesebbet játszott eddig.

A túloldalon a Blackburn nehéz helyzetbe került, a Rovers már tíz találkozó óta nem tudott nyerni, mindössze egy pont az előnye a már kiesőhelyen álló Wigan előtt.

Eredmény – Premier League, 34. forduló
Blackburn Rovers – Manchester City 0-1 (0-0)
Gólszerző:
Edin Dzeko (75.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik