Foci

Garami József egy tizenegyest hiányol

Az MTK 3-1-re kikapott a Ferencvárostól a Monicomp Liga vasárnapi meccsén, ezzel tovább nehezedett a helyzete.

Az MTK még vezetett Könyves góljával a Ferencváros ellen, de Schembri azonnal válaszolt, majd Csizmadia és Maróti gólja tette biztossá a vendégek győzelmét. Ezzel a vereséggel az MTK három pontos hátrányba került a még bentmaradást érő pozícióban lévő Siófokkal szemben.

Csizmadia Csaba szerint megérdemelten nyert a Ferencváros: “Küzdelmes volt az első félidő, de a nagyobb helyzetek akkor is nekünk voltak. A második félidőben egyre jobban játszottunk, ezúttal négyvédős rendszerben játszottunk, ami bejött, hiszen a meccs végeredménye ezt bizonyítja” – mondta a védő a mérkőzést közvetítő Sport Televíziónak.

Garami József, az MTK vezetőedzője a csapat weboldalán értékelte a 200. örökrangadót, amelynek során a zöld-fehérek 2002 után nyertek először a Hungária körúton.

“Jó iramú mérkőzést játszottunk, nagyot küzdött mindkét csapat. Jó ideig tartottuk a lépést, helyzeteink voltak, és a vezetést is sikerült megszereznünk. Sajnos az ellenfél gyorsan egyenlített, és ez végül egy nagyon fontos, számunkra kedvezőtlen fordulóponttá vált a meccs végkimenetele szempontjából.”

“Sajnos ezúttal is meg kell említenem, hogy egy tizenegyest most sem kaptunk meg, ezt a vendégcsapat védője is elismerte a televízióban. Dragan Vukmir begyűjtötte ötödik sárga lapját, így rá nem számíthatok Debrecenben, Pátkai, Sütő és Hegedüs viszont visszatérhetnek a meccsre készülő keretbe. Ami Wolfe játékát illeti: kicsit kényszerből kellett játszania, de úgy érzem, megállta a helyét, a közeljövőben 50-60 perc erejéig számíthatunk rá a mérkőzéseken” – fejezte be értékelését a 700. bajnoki meccsén nemrég túljutó szakember.

Eredmény – Monicomp Liga, 24. forduló:
Budapest, Hungária körút, 3500 néző, vezette: Kassai Viktor
MTK Hungária – Ferencváros 1-3 (0-0)
MTK: Szatmári – Hajdú, Szekeres, Kálnoki Kis, Vukadinovics – Vukmir, Wolfe (Ladányi, 57.), Kanta – Könyves (Hrepka, 79.), Tischler, Pál . Vezetőedző: Garami József
Ferencváros: Haber – Balog, Csizmadia, Tutoric, Rodenbücher – Rósa (Junior, 73.), Maróti, Morales – Schembri (Miljkovic, 76.), Heinz, Abdi (Tóth, 79.). Vezetőedző: Prukner László
Gólszerzők: Könyves (65.), illetve Schembri (66.), Csizmadia (72.), Maróti (85.)
Sárga lap: Vukmir (24.), Pál (89.), illetve Maróti (59.), Miljkovic (82.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik