Foci

A Schalke meglepné a Unitedet

A Bajnokok Ligája elődöntőjében kedden a németek a Manchester United ellen maradnának 100 százalékosak odahaza.

Az előző körben a címvédő Internazionalét búcsúztató gelsenkircheniek ezúttal is a volt spanyol válogatott Raúl gólerősségében bíznak leginkább, a 71 BL-találatnál járó, 33 éves támadó ugyanis oroszlánrészt vállalt abban, hogy a gárda eljutott ebbe a szakaszba.

A manchesteriek nélkülözni kényszerülnek a sérült Dimitar Berbatovot, így Rooneyra és Hernandezre vár a feladat, hogy gólt szerezzenek, amellyel növeljék az angolok esélyeit v visszavágóra.

A United minden kieséses párharcot elvesztett a BL-ben eddig, amikor német csapattal került össze, nem árt tehát vigyáznia Sir Alex Fergusonnak. “A német csapatok mindig lendületesek és eltökéltek, nem lesz ez másképp kedden sem” – mondta a manchesteriek menedzsere.

“Ha ugyanaz a kezdő tizenegy szerepelne, nem hiszem, hogy sok esélyünk lenne nyerni a Manchester ellen” – fogalmazott a Ralf Rangnick, a Schalke trénere, utalva a kaiserslautern ellen a hétvégén odahaza vereséget szenvedő csapat összetételére.

A németek csak a tizedik helyen szerénykednek a Bundesligába, a manchester viszont hat ponttal vezet a Chelsea előtt a bajnokságban.

A várható kezdőcsapatok (a találkozó 20 óra 45-kor kezdődik Gelsenkirchenben):

Schalke 04: Neuer – Ucsida, Metzelder, Höwedes, Sarpei – Baumjohann, Farfan, Papadopulosz, Jurado – Edu, Raúl

Manchester United: Van der Sar – da Silva, Vidic, Ferdinand, Evra – Valencia, Carrick, Giggs, Park, Hernandez – Rooney

A Schalke lehet a negyedik német csapat, amely eljut a BL döntőjéig a Borussia Dortmund, a Bayern München és a Bayer Leverkusen után. A Manchester United négy szezonon belül harmadszor kerülhet a döntőbe a BL-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik