Foci

Megtépázva érkezik a 200. örökrangadó

Az MTK a bennmaradásért, a Fradi a dobogós álmai táplálásáért küzdhet a labdarúgó NB1 24. fordulójának zárómeccsén.

Jubileumi örökrangadót rendeznek ma 17 óra 30 perctől a Hidegkuti Nándor Stadionban, hiszen kétszázadik alkalommal találkozik egymással az MTK és a Ferencváros labdarúgócsapata. Ez a szám persze lehetne nagyobb is, ha a két csapatnak nem kellett volna a másodosztály keserű kenyerét ennie történelmük szerencsétlenebb időszakaiban, de az örökrangadó elnevezés jogosultságát ez is csak megtépázni tudta, pedig idén rangadóról sem túlzottan beszélhetünk, legalábbis ha a tabellára tekintünk.

Az MTK tragikus tavaszi szereplésének eredményeként már a tizenötödik, kiesést jelentő helyre csúszott le, míg a zöld-fehérek ugyan akár végig is harcban maradhatnak a dobogóért, de a tapasztaltabb Fradi-szurkolók minden bizonnyal éltek-haltak már a jelenleginél komolyabb játékerőt képviselő csapatért is, valamint a folyamatosan felszínre kerülő botrányok sem a klub hírnevét öregbítik.

Az MTK a 2008-as bajnoki címe, valamint a tavalyi hatodik helye után most három pont hátrányból üldözi a tizennegyedik Siófokot, a Kecskemét, az Újpest és a Haladás pedig hat pont távolságra van. Márpedig a hátralévő hét mérkőzése alatt valakit előznie kell majd Garami József csapatának, egy Fradi elleni győzelem pedig még az önbizalmat is meghozhatná.

“Alapfelállásunkból fontos játékosok hiányoznak, de remélem, hogy akik lehetőségek kapnak, megállják a helyüket. A Ferencváros helyezése is mutatja, hogy erős csapattal állunk szemben, még akkor is, ha nem mindig teljesítenek kiegyensúlyozottan. Bármikor képesek óriásit hajtani a meccsen, és most nekik is nagyon kell a pont, ahogy nekünk is, bár sajnos más céloktól vezérelve” – fogalmazott a mérkőzés előtt kék-fehérek szakmai igazgatója a klub honlapjának. Garami József várhatóan a Szatmári – Hajdú, Szekeres, Kálnoki Kis, Vukadinovics – Vukmir, Ladányi, Kanta – Könyves, Tischler, Pál összeállítású együttest küldi majd pályára.

A hazaiak egyébként megadják a módját az összecsapásnak, exkluzív Örökrangadó-mezben fogadják a tabella negyedik helyét elfoglaló Ferencvárost.

A vendégek győzelmük esetén ismét a második pozícióba lépnének előre, de Prukner László vezetőedző nem számít könnyű menetre, szerinte mai ellenfelük játéktudása és játékosállománya sokkal jobb helyezésre predesztinálná őket. “Biztos vagyok benne, hogy most mindenkiben dolgozik a bizonyítási vágy, csak fel kell oldódjon a görcs bennük és akkor az MTK megint jó csapat lesz. Remélem, ez a görcs nem pont ellenünk fog feloldódni, de ahhoz, hogy ez így is legyen, nekünk kell majd a legtöbbet tennünk. A Fradi az MTK otthonában ritkán nyer, de remélem, mi tudunk majd ezen változtatni” – mondta a szakember.

Legutóbb 2002 decemberében Gera Zoltán találatával sikerült az FTC-nek nyernie a Hungária körúton. Az MTK pályaválasztásával a századik találkozó következik, a mérleg ebben a tekintetben a kék-fehérek felé billen, hiszen hazai pályán huszonnyolc döntetlen mellett negyvenegyszer nyertek, míg harmincszor kikaptak a Fradi ellen. Az eddigi összes találkozón negyvennyolc döntetlen mellett hetvenkilenc Ferencváros-, és hetvenkettő MTK-siker született.

Ősszel hazai pályán a Ferencváros 3-0-ra verte az MTK együttesét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik