Foci

Fordított a Fradi az MTK ellen

Izgalmas második félidő után a Ferencváros elvitte a három pontot a nehéz helyzetben lévő MTK otthonából a 200. örökrangadón.

Az első félidő, ahogyan mondani szokták, küzdelmes volt, semmint látványos, bár akadtak helyzetek, mindkét oldalon. Schembri lőtt kapufát az első negyedóra végén, a legnagyobb helyzet azonban Csizmadia nevéhez fűződik vendégoldalon, egy szöglet után lőtt kapura a 28. percben, Szatmári óriásit védett.

Az MTK-ban Pál volt aktív, no meg a Ferencváros egykori játékosa, Rafa Wolfe, akit a héten igazolt, és aki az újkori MTK alighanem első színes bőrű labdarúgója. Változnak az idők a Hungária körúton, a fiatalok rá vannak szorulva a rutinosabb focistákra, mert most bizony már a lét tét az MTK-nál, a kiesés elkerülése.

Durva volt az első 45 perc, éppen az egyik nagy öreg, a Fradiban is pár évet lehúzó Vukmir kapta az egyetlen sárga lapot, pedig több is villanhatott volna.

Az 50. percben Kanta szöglete után Wolfe fejelt kapura, Haber bravúrral védett. Négy perccel később Rósa lőtt kapura, Szatmárinak kellett lábbal nyújtóznia – főszerepben a kapusok.

A 65. percben – két Fradi-helyzet után – Könyves bombagóljával (24 méterről lőtt nagy gólt) vezetett az MTK (1-0), de Schembri a középkezdés után egyenlíteni tudott (1-1). Érett már mindkét gól.

Sőt, a 72. percben már a Ferencváros vezetett, mert Csizmadia ezúttal eredményes volt az aktuális szöglet után. Abdi beadása után fejjel vette be Szatmári kapuját, labdájába Schembri ért bele talán egy kissé (1-2).

A 85. percben jött a kegyelemdöfés, Maróti a 16-os bal oldali sarka felé vezette a labdát, majd gondolt egyet és beadott (kapura emelt), a labda pedig be is esett a kapu jobb sarkába (1-3).

A Ferencváros nem ijedt meg a hátrány után, és gyors ellentámadásai révén fordított, ezzel 2002 után nyert a Hungária körúton. Az MTK maradt a kieső pozícióban.

Eredmény – Monicomp Liga, 24. forduló:
Budapest, Hungária körút, 3500 néző, vezette: Kassai Viktor
MTK Hungária – Ferencváros 1-3 (0-0)
MTK: Szatmári – Hajdú, Szekeres, Kálnoki Kis, Vukadinovics – Vukmir, Wolfe (Ladányi, 57.), Kanta – Könyves (Hrepka, 79.), Tischler, Pál . Vezetőedző: Garami József
Ferencváros: Haber – Balog, Csizmadia, Tutoric, Rodenbücher – Rósa (Junior, 73.), Maróti, Morales – Schembri (Miljkovic, 76.), Heinz, Abdi (Tóth, 79.). Vezetőedző: Prukner László
Gólszerzők: Könyves (65.), illetve Schembri (66.), Csizmadia (72.), Maróti (85.)
Sárga lap: Vukmir (24.), Pál (89.), illetve Maróti (59.), Miljkovic (82.)

A forduló többi eredménye:

Újpest-ZTE 4-2
Győr-Haladás 2-2
Vasas-Debrecen 1-5
Kecskemét-Kaposvár 4-1
Honvéd-Paks 1-0
Videoton-Pápa 4-0
Siófok-Szolnok 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik