Foci

Új edzővel parádézott a Loki

A DVSC a Vasas otthonában nyert 5-1-re, míg a Kecskemét simán verte a Kaposvárt a labdarúgó NB 1 24. fordulójában.

Új vezetőedzővel, a távozó Zdenek Scasny helyére lépő Kondás Elemér vezetésével utazott a címvédő Debrecen a fővárosba, tudva azt, hogy vereségük esetén a Vasas is megelőzi őket a tabellán.

Az angyalföldieknek ez megfelelő motiváció lehetett, ráadásul Komjáti András csapata nyolc mérkőzés óta veretlen volt, legutóbb éppen a Ferencváros otthonából sikerült elhozniuk a három pontot.

A mérkőzés elején inkább a hazaiak kezdeményeztek, a vezetést mégis a Debrecen szerezte meg a félidő közepén, miután egy szöglet után Szakály próbálkozott kapásból, a felpattanó labdába Simac tette bele a fejét, így Németh nem tudott hárítani (0-1).

Pár perc múlva újabb vendégakciót fejeztek be sikeresen, ezúttal Yannick lógott meg, középre tett labdája üresen találta Bódit, aki a felső léc segítségével juttatta a kapuba a labdát (0-2).

A szünet előtt Coulibaly kétszer is növelhette volna a Loki előnyét, először azonban Németh védte a próbálkozását, majd egy hatalmas ziccerben addig várakozott, amíg beérték a védők.

A mostanában gólt is alig kapó Vasas-védelem mai vesszőfutása tovább folytatódott a második félidő elején is, egy eladott labda után Coulibaly fejét találta meg egy beadás, a támadó pedig ezúttal már nem hibázott (0-3). A Debrecen még ekkor sem állt le, a remekül játszó Bódi volt erőszakos a 16-oson belül, vert helyzetből is visszaszerezte a labdát, majd a léc alá lőtte a negyedik vendéggólt (0-4).

A Vasas egy nagyszerű támadás végén Németh révén még szépíteni tudott (1-4), de Coulibaly egy hosszú indítás után ismét bevette a hazai kaput (1-5), így nagyszerűen sikerült Kondás Elemér bemutatkozása a bajnokságban.

A harmadik helyen álló Kaposvár a kiesés elől menekülő Kecskemét otthonába látogatott. Érdekesség, hogy a héten mindkét együttes pályára lépett a Magyar Kupa elődöntőjében, a KTE hazai pályán 5-1-re kiütötte a Zalaegerszeget, míg a Rákóczi otthonában kapott ki 1-0-ra a Videotontól.

Tomiszlav Szivics csapata ott folytatta, ahol a kupában abbahagyta, Bori Gábor büntetőjével már az 5. percben megszerezték a vezetést. Később Litsingi passzából Tököli is betalált, ezzel a szünetben már 2-0-ra vezettek a hazaiak.

Fordulás után érkezett a KTE harmadik gólja is, ezúttal Litsingi volt eredményes egy kavarodás után. A második félidő közepén Peric szöglet utáni fejesével szépített a vendéggárda, de Foxi egyből visszaállította a háromgólos különbséget, kialakítva így a 4-1-es végeredményt.

Két kiesés ellen menekülő gárda csapott össze Siófokon, a legutóbb a Debrecent legyőző Balaton-partiak a tavasszal feltámadó Szolnokot látták vendégül.

Egy nagy hazai lehetőség után a 35. percben Milicic emelkedett a legmagasabbra egy szabadrúgás után, fejesével pedig megszerezte a sereghajtó vezető gólját. A Siófok a második félidőre ébredt fel, játékukon látszott, hogy mindenképpen egyenlíteni szeretnének. Ez végül sikerült is, a 73. percben Csordás centerezése után Délczeg fejese talált utat a vendégek kapujába.

Eredmények – Monicomp Liga, 24. forduló
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 2000 néző, vezette: Vad II. István
Vasas-Híd – DVSC-TEVA 1-5 (0-2)
Vasas: Németh – Balog (Németh N. 46.), Gáspár, Kovács G., Katona – Mileusnic, Lisztes (Ponczók 46.), Lázok, Kulcsár – Beliczky (Arsic 76.), Ferenczi. Vezetőedző: Komjáti András
DVSC: Verpecz – Bernáth, Simac, Szűcs, Fodor – Czvitkovics (Kabát 83.), Ramos, Bódi, Szakály (Farkas II B. 68.) – Yannick, Coulibaly (Spitzmüller 86.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Németh N. (71.) illetve Simac (24.) Bódi (31., 51.), Coulibaly (47., 81.)
Sárga lap: Kovács G. (72.), Németh N. (87.)
Piros lap: –
Kecskemét, Széktói Stadion, 2500 néző, vezette: Németh Ádám
KTE-Ereco – Kaposvár 4-1 (2-0)
KTE: Ribánszki – Alempijevic, Radanovic, Balogh B., Mohl – Ebala, Cukic (Gyagya 78.), Bori (Bertus 64.) – Litsingi, Foxi, Tököli (Vujovic 46.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Kaposvár: Kovács Z. – Okuka, Grúz, Zsók, Korhut – Máté P. (Petrazzi 36.), Hegedűs – Pavlovic, Oláh (Farkas 46.), Balázs – Peric (Szepessy 88.). Vezetőedző: Sisa Tibor
Gólszerzők: Bori (5. – 11-esből), Tököli (17.), Litsingi (46.), Foxi (65.) illetve Peric (63.)
Sárga lap: Bori (30.), Balogh (60.), Ebala (85.), illetve Korhut (5.), Máté (11.)
Piros lap: –
Siófok, BFC Siófok Stadion, 1000 néző, vezette: Solymosi Péter
Siófok – Szolnoki MÁV 1-1 (0-1)
Siófok: Molnár – Mogyorósi, Fehér, Graszl (Ludánszki 90.), Novák – Tusori, Kecskés – Homma (Isaac 60.), Melczer, Lukács (Csordás 53.) – Délczeg. Vezetőedző: Mihalecz István
Szolnoki MÁV: Melnichenko – Milicic, Máté P., Durovic, Vukomanovic – Búrány (Szalai B. 31.), Némedi – Fitos, Jokic, Lengyel (Antal G. 83.) – Zsolnai (Gosic 72.). Vezetőedző: Simon Antal
Gólszerző: Délczeg (73.) illetve Milicic (35.)
Sárga lap: Mogyorósi (20.)
Piros lap: –

Ajánlott videó

Olvasói sztorik