Foci

Megszenvedett a győzelemért a MU

Az Everton védelme sokáig jól állta a sarat, végül mégis kapitulált az angol bajnokság 34. fordulójának nyitómérkőzésén.

Sir Alex Ferguson együttese a forduló előtt hat pont előnnyel bírt a Chelsea és az Arsenal előtt, az Everton elleni hazai bajnokin újabb lépésre készültek a bajnoki cím elhódítása felé vezet úton.

A vendégek számára sem volt tét nélküli a mérkőzés, a hetedik helyen álló liverpooli alakulatnak még minden esélye megvan rá, hogy kiharcolja az indulást az Európa Liga következő kiírásában.

A mérkőzés elején a Rooney, Hernandez támadóduóval felálló hazaiak járatták a labdát, de nem tudtak komoly gólhelyzeteket kialakítani a Everton jól szervezett védelmével szemben.

A Manchester nyomása egyre erősebb lett, a vendégek támadójátékáról szinte nem is lehetett beszélni. Naniék ennek ellenére továbbra sem tudták áttörni a falat, szögletekből viszont nem álltak rosszul.

A második félidő közepéhez közeledve Michael Owent is bevetette Ferguson, de ekkor ez sem hozott eredményt, sőt, Rodwell megpattanó lövése után Van der Sar kényszerült hatalmas bravúrt bemutatni.

A hazai szurkolók a kihagyott helyzetek után már kezdhettek attól félni, hogy a City elleni FA-kupa döntő és a Newcastle otthonában lejátszott bajnoki után ismét gólképtelen marad a csapatuk, kevéssel a vége előtt azonban jött az áttörés, Valencia beadását a mexikói Hernandez bólintotta Tim Howard kapujába.

A United a mérkőzés során először visszavett a lendületből, az Everton pedig ekkor már nem volt képes az ellencsapásra, így Sir Alex Ferguson csapatának előnye kilenc pontra nőtt a később pályára lépő üldözőivel szemben.

Buzsáky Ákos a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a Queens Park Rangers egyelőre nem nyerte meg az angol másodosztályú bajnokságot, miután csak 2-2-es döntetlenre voltak képesek a Cardiff City otthonában.

A QPR nagy lehetőséget szalasztott el, hiszen győzelmük esetén feljutottak volna az első osztályba.

Eredmény – Premier League, 34. forduló
Manchester United – Everton 1-0 (0-0)
gólszerző: Hernandez (84.)
Championship:
Cardiff City – Queens Park Rangers 2-2 (2-1)
gólszerzők: Bothroyd (6.), Bellamy (35.) illetve Taarabt (9., 71.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik