Foci

Dzsudzsák a középpontban a FIFA oldalán

Legszívesebben Spanyolországban játszana a PSV magyar középpályása - olvasható a fifa.com oldal cikkében.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség weboldala címoldalán, vezető összeállításban foglalkozik Dzsudzsák Balázzsal, a PSV középpályásával, aki remek idényt fut Hollandiában.

“Édesanyám mindig arról beszél, hogy ahogy elkezdtem járni, már el is indultam focizni” – kezdi összeállítását a fifa.com a nyírlugosi származású játékosról, aki 14 góljával csapata házi gólkirálya jelenleg.

“Sokat változtam, mióta eljöttem Debrecenből. Nyugodtabb, koncenráltabb vagyok. Sokat beszélgettem az ügynökömmel, a családommal, az edzőmmel, akik mindannyian segítenek abban, hogy egy következő lépcsőfokra lépjek. Ezért is igazoltam a PSV-hez, ami tökéletes választás volt, ellentétben néhány magyar fiatallal, akik rosszul döntenek, ha eljönnek Magyarországról” – így Dzsudzsák.

A magyar játékos beszélt álmairól is, ami valamelyest előrevetítheti jövőbeni szereplését is. “Nagyon szeretnék Spanyolországban játszatni, mondhatnám azt is, hogy ez az álmom. De csak azért nem akarok odamenni, hogy melegítsem a kispadot. Az semmiképp se lenne okos döntés. Hollandiában megtanultam, ha keményen dolgozol, megkapod az esélyt, hogy bizonyíts” – mondta a 24 éves játékos.

Dzsudzsák Balázs kitért a válogatottról, mellyel kapcsolatban elmondta, a legfontosabb, hogy a védekezés összeálljon a svédek és a finnek elleni sorsdöntő meccsekre. Hozzátette, az MLSZ a 2014-es világbajnokságra való kijutást célozta meg.

AJÁNLOTT LINK:

Dzsudzsák: Egyre jobb leszek (fifa.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik