Foci

Gera Zoltán tavaly félmilliárdot keresett

A Fulham labdarúgócsapatának válogatott játékosa a legjobban fizetett magyar sportoló - az ESPN amerikai sportcsatorna adatai szerint.

A 32. születésnapját pénteken ünneplő támadó az espn.com-on olvasható adatok szerint az előző évben 2 millió 970 ezer dollárt (540 millió forint) keresett.

Gera az elmúlt idényben remekelt a Fulhamben, az együttes egyik meghatározó futballistájává lépett elő, a spanyol Atlético Madriddal szemben elveszített (1-2) Európa Liga-döntőben végig játszott, és a szurkolók a szezon legjobbjának választották.

A magyar játékos az elmúlt időszakban kegyvesztetté vált, így biztosan távozik majd a Cravent Cottage-ról, kérdés, ez mennyiben befolyásolja majd bevételeinek alakulását.

Ami a másdimenziót illeti: David Beckham továbbra is listavezető a Forbes magazin kimutatása alapján. Az angol ikon tavaly 24 millió fontot keresett játékával és reklámszerződései jóvoltából, Cristiano Ronaldo 23 millió fontot, Lionel Messi 19 millió fontot tehetett zsebre.

A csapatok között a Manchester United a leggazdagabb, 1,12 milliárd fontot ér, a Real Madrid 900 millió fontot, az Arsenal pedig 700 milliót.

AJÁNLOTT LINK:

Beckham és a United az élen (espn.com)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik