Foci

Nem tiltják el Iniestát a BL-ben

A Barca játékosával szemben a meccsellenőri jelentés alapján felmerült a gyanú, miszerint szándékosan provokált ki magának sárga lapot a Sahtar Donyeck elleni negyeddöntő első mérkőzésén.

A futballista állítólag azért tette ezt, hogy eltiltását az egy héttel későbbi visszavágón töltse le (mindkét összecsapást megnyerte a Barcelona), azaz a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája elődöntőnek már sárga lapok nélkül vágjon neki.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága ma “tisztázta” Andrés Iniestát, így a világbajnok középpályást nem tiltják el.

A Barcelona ősi riválisának számító Real Madrid hasonló ügyében korábban az UEFA Xabi Alonsót és Sergio Ramost 20-20 ezer euróra büntette. A két játékos szándékosan gyűjtött be sárga lapot az Ajax Amsterdam elleni csoportmérkőzésen, lehetővé téve, hogy az utolsó – már tét nélküli – csoportmérkőzésen ne lépjenek pályára.

A Barcelona jövő szerdán a Santiago Bernabeu Stadionban játssza az első meccset a Real Madriddal.

A Villarreal játékosait sem büntették

Megúszta az eltiltást a Villarreal két labdarúgója, Nilmar, valamint Santi Cazorla azt követően, hogy szándékosan harcoltak ki maguknak sárga lapot a Twente elleni Európa Liga-negyeddöntő első mérkőzésen.

Az európai szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága ugyanakkor a klubot 60 ezer euróra, a két renitens futballistát pedig fejenként 20 ezer euróra büntette. A két játékos azért akarta megkapni második figyelmeztetését, hogy már a visszavágón letölthesse automatikusan járó egymeccses eltiltását, s így a négy között újra bevethető legyen. A Villarreal az elődöntőben a Portóval csatázik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik