Foci

Mourinho: én mondom meg, hogy játszunk

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője a ma esti spanyol Király Kupa döntő előtt reagált Alfredo Di Stefano, a klub ikonjának csapata játékát érintő kritikájára.

Alfredo Di Stéfano, Real Madrid még Puskás Ferenccel játszó legendája a minap azt találta mondani, hogy nem volt teljesen megelégedve a blancók Barcelona elleni vasárnapi taktikájával, szerinte eléggé „betoji” volt csapat. José Mourinho leszögezte, minden tisztelete az ikoné, ugyanakkor jelenleg ő a gárda vezetőedzője.

„Di Stefano a klub egyik legjelentősebb személye, én pedig még egy senki vagyok a Madrid történelmében, ugyanakkor én vagyok az edző, én hozom meg a döntéseket, én döntöm el hogyan játszik a csapat” – mondta a szerdai finálét felvezető sajtótájékoztató előtt. A portugál ezt követően rátért a meccsre is, melyen véleménye szerint senki sem esélyes.

„A közhelyeken kívül mást nem akarok mondani, mivel egy döntőben sosincs esélyes. Mind a két csapatnak ugyanakkora sansza van nyerni, remélem egy jó mérkőzést láthatunk, amely mindenkinek örömet okoz majd és nem lesznek atrocitások. Ezek tipikus szavak egy döntő előtt, ugyanakkor én hiszek bennük. Sok fináléhoz volt már szerencsém, hol gyengébb, hol erősebb csapatok ellen, az egyensúly azonban megmaradt, ez a dolgok természetes menete.”

Kollégája, a Barcelonát gardírozó Pep Guardiola is osztja Mourinho véleményét, nemes egyszerűséggel annyit mondott: bármi megtörténhet.

„Bíznunk kell a saját csapatunkban, emellett tisztelnünk kell az ellenfelet. Ez az a döntő lesz, ahol tényleg bármi megtörténhet, az azonban biztos, fesztiválhangulat lesz. A szombati mérkőzést már átbeszéltük, gyorsabban kell járatnunk a labdát a jövőben, ezzel késztethetjük hibára a védelmüket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik