Foci

Londoni rivális vinné Drogbát

A Tottenham Hotspur együttese bajnoki címért csatázna, ehhez szüksége lesz egy vérbeli csatárra.

A Daily Telegraph szerdán számolt be róla, hogy Harry Redknapp azzal kereste fel a klub elnökét, hogy a tartós jó szereplés érdekében nem elég megtartani a gárda legjobbjait, klasszis labdarúgókat is szerződtetni kell melléjük.

„Miért ne nyerhetné meg a Tottenham a bajnokságot? Nem lehetetlen feladat, ehhez azonban újra és újra fejlődni kell” – érvelt az angol válogatott kispadjával is szóba hozott Redknapp.

A Tottenham ennek megfelelően már a januári átigazolási szezonban igyekezett erősíteni a kereten, azonban sem Sergio Agüerót, sem Giuseppe Rossit nem sikerült Londonba édesgetni 30 millió font ellenében. Diego Forlán, Emmanuel Adebayor, Andy Carroll, Fernando Llorente, Álvaro Ngredo és Luís Fabiano is terítékre került, ám ezek a transzferek is kútba estek.

A Daily Telegraph úgy tudja, a nyáron a klub Didier Drogba megszerzésére fókuszál majd, az elefántcsontparti ugyanis annak ellenére, hogy ismét csúcsformában játszik rendre csak a kispadról száll be, amióta az 50 millióért szerződtetett Fernando Torres is a Chelsea-ben rúgja a labdát. Carlo Ancelotti ugyan ragaszkodik az afrikaihoz, ám a sikertelenség miatt az ő jövője sem biztosított, így a dolog minden bizonnyal Roman Abramovicson áll vagy bukik.

Drogba szerződése egy év múlva lejár, a szigetországban egy 10 milliós üzletet tartanának elfogadhatónak mind a két oldalról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik