Foci

A Milan duplázni szeretne

A bajnoki listavezető este a Palermóval csap össze az Olasz Kupa elődöntőjének első felvonásán.

A milánói piros-feketék a hétvégén növelni tudták előnyüket a bajnokságban, miután hazai pályán simán verték a Sampdoriát, a második Napoli és a harmadik Inter viszont kikapott. Massmiliano Allegri csapata így öt körrel a vége előtt hatpontos előnnyel áll a Serie A élén, ráadásul még a kupában is érdekeltek.

Ma 20:45-től a Palermo gárdája látogat Milánóba az kupa elődöntőjében, a visszavágót majd május 10-én rendezik.

“Tiszteletben akarjuk tartani az Olasz Kupát. Az a feladatunk, hogy megpróbáljunk bajnokságot nyerni és bejutni a kupadöntőbe” – fogalmazott Allegri, jelezve, hogy csapata nem veszi félvállról a küzdelmet. Mindezt megerősítette a gárda brazil játékosa, Robinho is: “Nem csak a Scudetto a célunk, a kupában is az élre törünk” – mondta.

A Milan mestere számíthat a bajnokságban eltiltását töltő Ibrahimovicsra, viszont a sérülések miatt nem áll a rendelkezésére Nesta, Pato, Zambrotta, Yepes, Van Bommel, Abbiati, Ambrosini, Bonera, Inzaghi és Jankulovski sem.

A Palermo ősszel bajnoki mérkőzésen 3-1-re kikapott Milánóban, tavasszal viszont hazai pályán győzték le 1-0-ra a listavezetőt. Azzal Szicíliában is tisztában vannak, hogy nem ők a párharc esélyesei.

“Jelenleg a Milan a legjobb csapat Olaszországban. Mindent beleadunk majd, hogy jó eredményt érjünk el” – mondta Delio Rossi, a bajnokság nyolcadik helyén álló Palermo edzője.

A másik ágon a Roma és az Inter küzd a döntőbe kerülésért, a tegnapi első összecsapáson a milánóiak 1-0-ra nyerni tudtak a fővárosban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik