Foci

A Kecskemét tönkreverte a Zetét

A hazai pályán szereplő KTE 5-1-re győzött a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

A mérkőzés előtt Tomiszlav Szivics, a KTE-Ereco vezetőedzője csapata rossz periódusa ellenére győzelemre számított, míg Csank János, a Zalaegerszeg trénere paprikás hangulatot és késhegyre menő küzdelmet várt a találkozótól.

Tököli Attila játéka tegnap még bizonytalan volt, végül a hazaiak legnagyobb örömére a kezdőcsapatban számolhattak a támadóval.

Ennek már a mérkőzés elején meglett az eredménye, a válogatott csatár a 7. percben nagyszerű indítást kapott, középre passzolt labdáját Foxi lőtte a vendégek hálójába (1-0).

Álomszerűen indult a párharc a Kecskemétnek, a 18. percben Tököli lőhetett jó helyzetből, Vlaszák ugyan még védett, de a kipattanóra a hazaiak támadója mozdult gyorsabban, majd szép mozdulattal emelt a kapuba (2-0).

A Zalaegerszeg minden volt, csak paprikás nem, a KTE gyakorlatilag bármikor bohócot csinált a védelmükből. Fél óra elteltével ismét Tököli adott gólpasszt, Litsingi parádésan emelte át a kimozduló Vlaszák fölött a labdát, egyenesen a kapuba (3-0).

Nem sokkal később Litsingi duplázott, újabb emelésébe a Zete kapusa legalább belekapott, de hárítani nem tudott (4-0). Csank János csapata már egy félidő után nehéz helyzetbe került a párharcban, erre valószínűleg még a sokat megélt mester sem számított.

A második játékrészben is Szivics csapata volt a veszélyesebb, a hazaiak mestere még azt is megengedhette magának, hogy előbb Tökölit, majd Litsingit is lecserélje.

A mérkőzés vége előtt tíz perccel visszahozta a reményeket a Zalaegerszeg: Delic szabadrúgása után Kamber fejelt a kapuba (4-1).

A lefújás előtti percekben azonban újra visszaállt a négygólos különbség, miután Dosso beadását Foxi a léc alá lőtte (5-1). Győzelmével a Kecskemét nagy lépést tett a Magyar Kupa döntője felé. A visszavágót május 3-án, kedden rendezik.

Eredmény – Magyar Kupa elődöntő, első mérkőzés
Kecskemét, Széktói Stadion, 2500 néző, Vezette: Alvaro Garcia Miquel (chilei)
KTE Ereco – Zalaegerszeg 5-1 (4-0)
KTE Ereco: Ribánszki – Radanovic, Balogh B., Mohl (Farkas I. 46.) – Bori, Csukics, Ebala, Alempijevic – Tököli (Vujovic 63.), Litsingi (Dosso 74.), Foxi. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Zalaegerszeg: Vlaszák – Kocsárdi (Horváth A. 46.), Bogunovic (Varga R., 24.), Miljatovic, Panikvar – Delic I. (Delic A. 73.), Kovács G. Kamber, Szalai T. – Balázs, Turkovs. Vezetőedző: Csank János
Gólszerző: Foxi (7., 90.), Tököli (18.), Litsingi (29., 34.) illetve Kamber (79.)
Sárga lap: Alempijevics (51.), Ebala (69.) illetve Varga R. (42.), Balázs (62.), Szalai (75.)
Piros lap: –

A másik ágon a Kaposvár a Videoton ellen mérkőzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik