Foci

Scasny: páran megváltoztak

Zdenek Scasny, a bajnoki címvédő Debrecent elhagyó cseh szakember nyilatkozott távozásának okairól.

Mint arról szombaton már írtunk, Zdenek Scasny a Siófok elleni 3-2-es hazai vereséget követően beadta felmondását a debreceni vezetőknek, ők pedig elfogadták a szakember döntését, utódát várhatóan kedd estig nevezi meg a klub.

A dehir.hu hétfőn egy interjút közölt a cseh trénerrel, melyben Scasny elmondta, amikor elkezdte a munkát a Hajdúságban komoly tervei voltak, azonban az alapozást követően pár játékosát mintha kicserélték volna, néhányuknak a felfogásukkal volt probléma, míg pár poszton egyszerűen nem tudott első osztályú labdarúgót bevetni. Szerinte a Lokinak 6-7 új, karakteres játékost kell igazolnia, de úgy érezte ezeket a változásokat nem lesz lehetősége meglépni, ezért határozott úgy, hogy felmond.

Az edző egyéb, „nem közvetlenül a csapathoz kapcsolódó konfliktusforrást” is emlegetett, erről azonban nem beszélt bővebben.

Scasny mondandóját azzal zárta, hogy nem akar kifogásokat keresni, ő volt a gárda edzője így az övé a felelősség, de nem éli meg tragédiaként a szakítást, ezt karrierje „kivételesen szerencsétlen” időszakának tekinti és csak a szépre fog emlékezni.

AJÁNLOTT LINK:

Zdenek Scasny: néhány játékos felfogásával komoly probléma van (dehir.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik