Foci

Nem roppant össze a Real

Döntetlent hozott az első El Clasícó szombat éjjel, a felek elégedettek az eredménnyel. Reakciók a Real-Barca után.

A két szupersztár, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo egyaránt értékesített egy büntetőt, és ez a két gól esett a Real Madrid és a Barcelona bajnoki összecsapásán. Mindez azt jelenti, hogy maradt a nyolcpontos különbség a két gárda között a Primera Divisionban, így a Barcelona alighanem bajnoknak tekinthető – ha ez eddig még kérdés volt.

Messi lerántásáért Albiolt kiállították, míg a 81. percben Marcelo eltiprásáért Dani Alves nem kapott pirosat, ezt Alvaro Arbeola, a Real cseréje szóvá is tette a meccs után: „Igazságtalan, hogy Albiolnak le kellett menni, főleg, mert így ki kell, hogy hagyja a kupadöntőt. Emelt fővel hagyhattuk el a pályát”.

A találkozó összefoglalója:

„Mi irányítottunk, jobbak voltunk, mint a Real, kár, hogy nem sikerült a három pontot begyűjteni. A döntetlen senkinek sem jó, mi mindig a győzelemért játszunk” – mondta Xavi az AS-nek.

„Tízen tizenegy ellen általában lehetetlen vállalkozás, különösen akkor, ha az ellenfél a világ legjobb passzjátékot bemutató csapata. Mentünk előre, majdnem nyertünk is, a döntetlennel elégedettek lehetünk. Alvest viszont ki kellett volna állítani” – mondta Jose Mourinho a mérkőzés után.

„Be kellett volna vennünk Casillas kapuját 1-0 után, de ez nem sikerült. Lehetséges, hogy hátradőltünk, mert vezettünk. Még nincs vége a bajnokságnak” – így Pep Guardiola, a Barca mestere.

A két csapat legközelebb szerdán, a Király Kupa döntőjében találkozik egymással.

Eredmények – La Liga – 32. forduló:
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 80 354 néző, Vezette: Muniz Fernández
Real Madrid – Barcelona 1-1 (0-0)
Real Madrid: Casillas – Marcelo, Carvalho, Albiol, Ramos – Alonso (Adebayor, 66.), Pepe, Khedira – Ronaldo, Benzema (Özil, 57.), Di María (Arbeola, 67.) Vezetőedző: José Mourinho
Barcelona: Valdez – Adriano (Maxwell, 80.), Piqué, Puyol (Keita, 58.), Alves – Xavi, Busquets, Iniesta – Villa, Messi, Pedro(Afellay, 67.) Vezetőedző: Pep Guardiola
Gólszerző: Ronaldo (82. – 11-esből) illetve Messi (53. – 11-esből)
Sárga lap: Marcelo (31.), Arbeola (76.) illetve Adriano (9.), Piqué (26.), Alves (79.), Valdes (81.), Xavi (90.)
Piros lap: Albiol (51.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik