Foci

Tíz emberrel kapott ki a Loki

A bő egy félidőn át tíz emberrel játszó DVSC-TEVA hazai pályán kapott ki 3-2-re a Siófoktól a Monicomp Liga 23. fordulójában.

A Loki kezdte jobban a meccset, majd a 8. percben büntetőhöz is jutott Zdenek Scasny legénysége, Délczeg sárga lapot érően rántotta le Komlósit a tizenhatoson belül, Czvitkovics tizenegyesét azonban Molnár kapus védeni tudta. Kisvártatva Coulibaly rontott ziccerben, pedig a hajdúságiak szép akcióval hozták magukat helyzetbe.

A Siófok szűk negyedóra után bosszulta meg a Debrecen bakijait, Délczeg 20 méterről lőtte ki a bal felsőt – szép találat volt, egyébiránt a támadó sorozatban harmadik meccsén szerzett gólt, az MTK ellen duplázni tudott, múlt héten pedig a Ferencváros kapuját vette be. Ezt követően Molnár kapus percei következtek, aki több védéssel tartotta az eredményt, majd a 31. percben ő is tehetetlen volt, Salami lőtt a hálóba, a gólt azonban érvénytelenítette Iványi játékvezető, Coulibaly beadása előtt ugyanis már az alapvonalon túlment a labda.

A félidő hajrájában jött az újabb csattanó, Mijadinoszki rántotta le a gólhelyzetben kilépő Hommát, piros lapot kapott, a szabadrúgást maga a sértett tekerte 18-ról szintén a bal felsőbe, 0-2-vel fordultak a csapatok.

A második félidőt egy Tusori helyzet vezette fel, majd a vendégek játékosa miután kihagyott egy ziccert, egy másikat pár percre rá berúgott, így rögvest a fordulás után háromra nőtt a különbség a két gárda között. Postafordultával jött a szépítés, Czvitkovics labdája találta meg a légióst, a francia pedig kilőtte a bal sarkot, felcsillantva a reményt a pontszerzésre.

Nem sokkal később Bódi is beköszönt, Yannick beívelését bólintotta a siófoki hálóba. A két gyors gól kissé megfogta a Balaton-partiakat, a vendégek visszahúzódtak, a Loki pedig tíz emberrel kezdett el olyan vehemensen játszani, ahogyan az egész meccsen kellett volna.

Zdenek Scasnyról a hajrában kiderült, nem szívbajos ember, miután Mijadinoszkit kiszórták, Mardare helyett a középpályás Dombit, Bernáth helyett a csatár Kabátot küldte be a végére. Ennek megfelelően a vendégek több veszélyes kontrát is vezettek, újabb gól azonban már nem született, 2-3 lett a meccs vége, a Siófok a hazai 4-1 után idegenben is legyőzte a címvédőt – két siófoki szurkoló szeme láttára.

A Debrecen másfél év, 2009. október 30. után kapott ki ismét hazai pályán.

Eredmény – Monicomp Liga – 23. forduló
Debrecen, Oláh Gábor utcai stadion, 3000 néző, Vezette: Iványi Zoltán
DVSC-TEVA – BFC Siófok 2-3 (0-2)
DVSC-TEVA: Verpecz – Bernáth (Kabát, 80.), Komlósi, Mijadinoszki, Mardare (Dombi, 72.) – Czvitkovics, Varga J., Bódi, Yannick – Salami (Simac, a szünetben), Coulibaly Vezetőedző: Zdenek Scasny
Siófok: Molnár P. – Mogyorósi, Graszl, Fehér, Novák – Lukács (Ludánszki, 91.), Tusori, Kecskés, Melczer – Homma (Csordás, 81.), Délczeg (Csermelyi, 72.) Vezetőedző: Mihalecz István
Gólszerző: Coulibaly (55.), Bódi (59.) illetve Délczeg (13.), Homma (47.), Tusori (52.)
Sárga lap: Mardare (16.), Varga (30.) illetve Délczeg (8.), Graszl (58.), Lukács (80.)
Piros lap: Mijadinoszki (46.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik