Foci

Csank a Vidi elleni zakót feledtetné

A Monicomp Liga 23. fordulójának szombati játéknapján öt mérkőzésre is sor kerül. A Zalaegerszeg dunántúli rangadót játszik a Győrrel.

Zdenek Scasny, a Debrecen vezetőedzője nem számít könnyű meccsre a Siófok ellen (a Balaton partján 4-1-re nyert a Siófok a 8. fordulóban), mivel szerinte a kiesés ellen menekülő csapatok inkább a védekezésre fektetik a hangsúlyt: „a Siófok harcias csapat, az MTK, a Ferencváros és az Újpest ellen jó meccseket játszott, viszont kikapott Kaposváron, tehát elég rapszodikus a teljesítménye. Nem szabad azonban azzal foglalkoznunk, hogy ellenfelünk a kiesés ellen küzd, nekünk ezt a meccset meg kell nyerni. Nincs értelme azon spekulálni, hogy jól vagy rosszul játszunk majd, a legfontosabb most a három pont lesz” – mondta Zdenek Scasny, akinek csapata a leghatékonyabb a bajnokságban hazai pályán.

Hír a Siófok kapcsán, hogy Henry Isaac személyében egy kétszeres nigériai válogatott támadóval erősített a gárda a szezon végéig. A meccs 15 órakor kezdődik Debrecenben.

17.30-kor a Zalaegerszeg és a Győr nyugati rangadója kezdődik, melyen Csank János, a zalaiak trénere egyértelműen győzelmet vár övéitől: „tudjuk, hogy a Győr jó csapat és jó passzban is érkezik hozzánk, de ha a játékot nézzük, hasonló cipőben járunk mi is. A Honvéd elleni mérkőzést kivéve minden tavaszi fellépéskor akadtak erényeink, még a Videoton-találkozón is, bár igazából az egy borzadály volt… Egy ország láthatta a mérkőzést, s azokat a hatalmas hibákat, melyeket elkövetett a játékvezető.

Kikaptunk ugyan három-nullra, azonban a találkozót követő reakciók alapján is mondhatom: a vereség ellenére erkölcsileg mi jöttünk ki jól a meccsből. Viszont nem foglalkozunk a gondokkal! A Győr masszív, harcos csapat, s vannak jó játékosai. Ennek ellenére remélem, nem távoznak győztesen tőlünk, mert mi nyerni akarunk szombaton, ahogy eddig is és mindig ez volt a célunk!”

Csertői Aurél, a győriek szakvezetője röviden csak annyit mondott, pontokért utaznak Zalaegerszegre, annak ellenére is, hogy egy jó pozícióban lévő, jó erőkből álló ZTE lesz az ellenfél.

18 órakor a kiesés ellen menekülő MTK Kaposvárra látogat, Sisa Tibor, a hazaiak vezetőedzője pedig felhívta a figyelmet, a Rákóczi ugyan teljesítette a célt, de még közel sem lakott jól: „Az MTK egy nagyon jó keret, jó csapat, csak beragadtak, és most élet-halál harcot vívnak a bentmaradásért. Ez a csapat nem az, ez az edző nem az, aki hátradől, hogy már minden oké.”

A fővárosi kék-fehérek mindeközben felforgatott védelemmel érkeznek a somogyi városba: „kényszerűségből változtatnunk kellett a védelmen, remélem, hogy akik bizalmat kapnak, megállják a helyüket. A múlt héten jó lehetőséget szalasztottunk el a győzelemre, de ez talán nemcsak a mi hibánk volt… Mostmár azonban a Kaposvár elleni meccsre kell koncentrálnunk. Ellenfelünk komplett csapat, nagyon jól teljesít a bajnokságban, és különösen veszélyes a csatársora, Oláh és Peric az ország legjobbjai közé tartoznak. Otthon rendszeresen nyernek, a legutóbbi meccs kivétel volt ugyan, de a Vasas ellen is megvoltak a helyzeteik. Remélem, hogy sikerül jó eredményt elérnünk!”

Véber György, a Lombard Pápa vezetőedzője nagy elvárásokkal tekint a Honvéd elleni, 18 órakor kezdődő találkozóra, övéitől azt várja, hogy dominálják az összecsapást: „rá kell kényszerítenünk az akaratunkat a kispestiekre, ezt a mérkőzést, ha törik, ha szakad, meg kell nyerni. Ha már a KTE elleni győzelmünkkel visszajöttünk a hetedik helyre, akkor ezt most stabilizálni kell, nem botolhatunk meg.”

Supka Attila, a Honvéd trénere a Szombathelyi Haladás elleni győzelemre építene: „szeretném, ha a játékosaim holnap ugyanúgy odatennék magukat, mint a Haladás ellen. Ha olyan hozzáállást tanúsítunk, mint múlt szombaton, és mindent megteszünk a győzelemért, akkor eredményesek lehetünk. Egész héten így készültünk, nagyon bízom benne, hogy sikerül jó eredménnyel távoznunk Pápáról.”

Még egy összecsapásra kerül sor a Monicomp Liga 23. fordulójának szombati játéknapján, a friss Ligakupa-győztes Paks a Kecskemétet látja vendégül (a találkozóra 18 órakor kezdődik). Kis Károly, a paksiak vezetőedzője fegyelmet vár játékosaitól: „bízom benne, hogy ugyanolyan frissen, fegyelmezetten, szervezetten fogunk játszani, mint a Debrecen ellen. És azt is remélem, hogy a közönségünk hathatós segítségével ismét egy jó eredményt fogunk elérni.”

Tomiszlav Szivics egy szurkolói ankéton harapós csapatot ígért a szurkolóknak szombatra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik