Foci

Bayern-Bayer: pikáns meccs lesz

A bajnoki címvédő müncheniek a Dortmundot üldöző Leverkusent fogadják a Bundesliga vasárnapi csúcsmeccsén.

Két olyan edző mérkőzése lesz az Allianz Arénában a vasárnap délutáni, akik a következő évben már nem mostani övéiket irányítják majd. A Leverkusen vezetőedzőjének, Jupp Heynckesnek a helyzete ugyanakkor azért huncut, mert éppen a Bayern kispadjára ül majd le nyáron.

A bajorok elszúrták az idei évadot, hiszen nagy hátrányba kerültek már a szezon elején a bajnokságban, és Louis van Gaal bármennyire nagy varázsló, ezt még ő sem tudta kezelni. Ráadásul kiesett a csapat a Bajnokok Ligájából is, amely betli azért fájó, mert aztán az Inter hetet kapott összesítésben a Schalkétól a következő körben.

Aztán a bajnokság legutóbbi körében Nürnbergben játszottak 1-1-es döntetlent, amely után a vezetők azonnali hatállyal kirúgták a holland mestert. Helyét a szezon végéig Andrias Jonker veszi át.

Az őszi mérkőzésen 1-1-es döntetlen született:

A Bayern jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban, és mivel a Hannover ikszelt szombaton a Hamburg otthonában, esetleges győzelmével fellépne a dobogóra. A Leverkusen ötpontos hátrányban van a Borussia Dortmunddal szemben, de ez a hátrány volt már tízpontos is. Kérdés, elég erős-e a Leverkusen a bravúrhoz, és elég bizonytalan-e a Dortmund a buktához a hátralévő öt fordulóban.

“Felkészültünk, elszántak vagyunk, nyerni akarunk Münchenben. Ha sikerül, már biztosan megszerezzük legalább a második helyet, és indulhatunk a Bajnokok Ligájában. Nem tartom különlegesnek a mostani meccset, a szerződésem június 30-ig szól, addig mindent megteszek a klub sikereiért” – nyilatkozta Heynckes a rangadó előtt.

“Mi játszunk itthon, így nekünk kell nyerni” – ezt már Thomas Müller, a bajorok támadója mondta a klub honlapjának. „Nagyon különleges meccs lesz, de remélem, mi jövünk ki jobban belőle. Jonker jól ismer minket, tud velünk bánni. Nehéz a helyzetünk, de mi vagyunk a Bayern München” – tette hozzá.

A meccsen Arjen Robben és Holger Badstuber eltiltás miatt nem játszhat, visszakerül viszont a kapuba Jörg Butt, mert Jonker szerint vele erősebb lehet a csapat.

Bundesliga, 30. forduló:

Bayern München – Bayer Leverkusen – vasárnap, 15 óra 30 perc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik