Foci

„A Vasas sokat köszönhet kapusának”

Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője szerint Németh Gábor volt a pénteki rangadó egyik kulcsszereplője.

Ahogy arról pénteken este írtunk, az angyalföldiek Maróti öngóljának köszönhetően tudtak nyerni az Üllői úton 1-0-ra. Prukner László, a hazaiak trénere szerint a vendégek kapusa gátolta meg csapatát a pontszerzésben.

„Gratulálok a Vasasnak. Ellenfelünk ezúttal is zártan és rendkívül fegyelmezetten játszott. Volt vagy 15-20 pontrúgásunk, amelyekből veszélyt tudtunk kialakítani az ellenfél kapuja előtt, de kimaradtak a helyzetek, ezek közül ki kellett volna használni legalább egyet. Voltak nagy lehetőségeink is, de azoknál Németh Gábor rendre védeni tudott, a Vasas sokat köszönhet kapusának. A bekapott gólunk előtt a második félidőben a Vasas szinte először jött át a térfelünkön és gólt szerzett. Egy nagyon szerencsétlen szituáció volt, ilyen a futball.”

Komjáti András, a Vasas vezetőedzője szerint nehezen tudott volna támadóbb összeállítású csapatot a pályára küldeni, így megérdemeltnek tartja a győzelmet.

„Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, ez be is igazolódott. Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk. Az első félidőben voltak lehetőségeink, például Ferenczi nagy helyzete, ha belövi, feltehette volna az i-re a pontot. A második játékrészben a Ferencváros nyomott, Némethnek kellett egyszer-kétszer nagyot védenie. Támadásépítésben sokat javultunk, de ennél támadóbb szellemű csapatot nehéz lenne összerakni. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez.”

Eredmény, Monicomp Liga, bajnoki mérkőzés:
Üllői út, 4000 néző, vezette: Alvaro Garcia (chilei)
Ferencváros – Vasas-Híd 0-1 (0-0)
Ferencváros: Haber – Csizmadia, Tutoric, Dragóner, Junior – Rósa, Maróti (Pölöskey, 81.), Józsi (Miljkovic, 65.) – Schembri, Heinz, Morales. Vezetőedző: Prukner László
Vasas: Németh – Balog (Lázok, 60.), Mileusnic, Gáspár, Katona – Szilágyi, Lisztes (Németh, 74.), Kovács G., Kulcsár – Ferenczi, Rezes. Vezetőedző: Komjáti András
Gólszerző: Maróti (öngól, 80.)
Sárga lap: Dragóner (70.), illetve Rezes (15.), Kulcsár (68.), Kovács G. (74.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik