Foci

Dzsudzsákék sem álltak a portugál henger útjába

A magyar játékos gólja csak a reménykeltésre volt elég a Benfica ellen. Három luzitán csapat az Európa Liga elődöntőjében.

Ahogy beszámoltunk róla, ibériai házibajnoksággá alakult a második számú európai kupasorozat, miután tegnap este a Porto, a Benfica, a Braga és a Villarreal jutott be a legjobb négy csapat közé.

Búcsúzott az Európa Ligától a PSV, így Dzsudzsák Balázsék a holland bajnokság felé fordíthatják a figyelmüket, ahol két ponttal állnak az éllovas Twente mögött. Az első meccsen elszenvedett 4-1-es vereség után a tegnapi visszavágón az eindhoveni szurkolók továbbjutási reményeit Dzsudzsák Balázs keltette életre, miután a mérkőzés 17. percében megszerezte a vezetést a Benfica ellen. Nem sokkal később már két gól volt az előny, de a portugálok visszakapaszkodtak, a második félidő közepén egyenlíteni tudtak, onnan pedig már nem volt kérdéses a párharc kimenetele.

“Jól kezdtük az összecsapást, két nagyszerű gólt szereztünk. Azonban az ellenfelünk motiváltan játszott, mi pedig csalódottak lettünk” – lamentált a mérkőzés után Fred Rutten, a PSV trénere.

A Benfica ellenfele a Braga lesz az elődöntőben, miután a Dinamo Kijev otthonában elért 1-1 után hazai pályán gólnélküli döntetlenre végzett ukrán ellenfele ellen. A portugál bajnokság harmadik helyezettje már fél óra elteltével emberhátrányba került, így továbbjutásuk különösen bravúrosnak mondható.

“A szezon során már legyőztük az Arsenalt, a Liverpoolt, és a Sevillát is. Ahogy a dolgok állnak, hiszünk benne, hogy bármi megtörténhet” – tekintett az elődöntő felé Domingos Paciencia, a Braga mestere.

Előrehozott döntőnek is beillő mérkőzést rendeznek a másik ágon, ahol a spanyol Villarreal találkozik a Porto csapatával. A negyeddöntőn mindkét csapat simán lépett át, már az első találkozón bebiztosították továbbjutásukat.

A Porto az 5-1-es hazai siker után sem kímélte a Szpartak Moszkva gárdáját, idegenben 5-2-re nyert Andre Villas-Boas együttese. A korábban José Mourinho mellett dolgozó szakember elmondta, az elődöntőbe kerülő csapatokra egy év múlva már kevesen fognak emlékezni, így a fináléba kerülés a céljuk.

A mérkőzést Kassai Viktor vezette.

A Villarreal szintén kettős győzelemmel lépett ellenfelén, a hazai 5-1-es győzelem után Hollandiában 3-1-re nyertek a Twente gárdája ellen, pedig a szünetben még hátrányban voltak.

“Mostantól minden találkozó a szezon legfontosabb meccse számunkra, alázattal kell befejeznünk a megkezdett munkát” – adott útmutatást csapatának Juan Carlos Garrido vezetőedző.


Eredmények – Európa Liga, negyeddöntő, visszavágók:
PSV Eindhoven – Benfica 2-2 (2-1)
Eindhoven, Philips Arena, vezette: Stark (német)
PSV: Isaksson – Manolev (Nijland, 85.), Marcelo (Berg, 70.), F. Rodríguez, Tamata (Vukovic, 70.)– Bakkal, Hutchinson, D. Wuytens – Labyad, Lens, Dzsudzsák. Vezetőedző: Fred Rutten
Benfica: Roberto – Maxi Pereira, Luisao, Jardel, Fábio Coentrao – Salvio (Martins, 19.), Javi García, César Peixoto, Gaitán (Airton, 79.) – Saviola (Aimar, 67.), Óscar Cardozo. Vezetőedző: Jorge Jesus Gólszerző: Dzsudzsák (17.), Lens (25.), illetve Luisao (45.), Cardozo (63., 11-esből)
Sárga lap: Dzsudzsák (28.), Marcelo (35.)
Továbbjutott a Benfica 6-3-as összesítéssel.
Szpartak Moszkva – Porto 2–5 (0–2)
Moszkva, Luzsnyiki-stadion, vezette: Kassai (magyar)
Gólszerző: Dzjuba (52.), Ari (72.), illetve Hulk (28.), Rodríguez (45+1.), Guarín (47.), Falcao (54.), Micael (89.)
Sárga lap: Dzyuba (25.)
Továbbjutott a Porto 10-3-as összesítéssel.
Twente – Villarreal 1-3 (1-0)
Enschede, Twente Stadion, vezette: Collum (skót)
Gólszerző: Bajrami (32.), illetve Rossi (59., 11-esből), Ruben (84., 11-esből), Cani (89.)
Sárga lap: Catala (39.), Buysse (83.)
Piros lap: Tiendalle (59.)
Továbbjutott a Villarreal 8-2-es összesítéssel.
Braga – Dinamo Kijev 0-0 (0-0)
Braga, Municipal, vezette: Eriksson (svéd)
Sárga lap: Viana (29.), Vandinho (41.), illetve Kravets (15.), Khacheridi (29.), Gusev (53.), Popov (72., 86.)
Piros lap: Cesar (30.), illetve Popov (86.)
Továbbjutott a Braga 1-1-gyel, idegenben lőtt több góllal.

Az elődöntőben Benfica-Braga és Villarreal-Porto mérkőzéseket rendeznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik