Foci

Tévez egy hónapot is kihagyhat

A Manchester City argentin támadója, Carlos Tévez biztosan nem játszik a városi rivális United elleni FA-kupa elődöntőben.

Mint ismert, nem elég, hogy a Manchester City hétfőn 3-0-ás vereséget szenvedett a Liverpooltól, már a meccs legelején elvesztette a térdét fájlaló Carlos Tévezt. Roberto Mancini már a napokban megpendítette, hogy játékosára kihagyás várhat, csütörtökön pedig már egy hónap pihenőt vetített elő az olasz tréner.

„Tévezre nem számíthatunk szombaton, szerintem három-négy hét múlva vethetem be ismét. Ez nagy problémát jelent nekünk, de nem kockáztathatok feleslegesen, hat meccsünk van még hátra, remélem az utolsó két-három összecsapáson már játékra jelentkezik” – nyilatkozta Mancini.

Szombaton a Cityre a városi rivális Manchester United vár az FA-kupa elődöntőjében, amennyiben a társaknak sikerülne megnyernie a rangadót, úgy Tévez akár pályára is léphetne a sorozat döntőjében, melyre május 14-én kerül sor a Wembleyben.

Az argentin csapatkapitány egyébként oroszlánszerepet vállalt abban, hogy csapata Bajnokok Ligája-selejtezőt érő helyen tanyázik, 19 gólt szerzett a bajnokságban. Övéi ugyanakkor még nem dőlhetnek hátra, mindössze három pont az előnyük a náluk egy meccsel kevesebbet játszó Tottenham Hotspur előtt.

Tévez kidőlésével az eddig visszafogottabb teljesítményt nyújtó Edin Dzekónak, valamint az inkább balhéival a címlapokra kerülő Mario Balotellinek kellene a gólokat szállítania. Mancini még nem döntött, melyikük lesz a kezdő, abban ugyanakkor biztos, hogy játékosai is átérzik, itt a lehetőség a bizonyításra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik