Foci

Rudolf gólpasszt adott, ikszelt a Bari

A Bari együttese 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán a Catania együttesével a Serie A 32. fordulójában.

A sereghajtó Barinak természetesen mind a három pont kellett a szicíliai gárda ellen, ennek megfelelően már a meccs elején érkeztek a hazai helyzetek, majd a 33. percben Rudolf Gergely szöglete után Gazzi fejjel be is vette a Catania kapuját.

Úgy tűnt, az előny kitarthat a szünetig, azonban a felvonás hajrájában Maxi Lopez 1-1-re módosította az állást. A folytatásban már a vendégek akarata érvényesült – igaz Rudolfnak volt egy keresztlécen csattanó lökete –, több gólt azonban nem láthatott a közönség, az 1-1-nek köszönhetően a Bari nem sokat tudott ledolgozni a hátrányából, egyre valószínűbb a Kakasok kiesése. A magyar válogatott Rudolf Gergely végigjátszotta a meccset.

A Bari gólja:

Vass Ádám is a kezdőben kapott helyet a vasárnapi játéknapon, csapata, a Brescia pedig 1-1-es döntetlent játszott a Cagliari otthonában. A magyar középpályást már a 31. percben lecserélte edzője, a csatár Diamantit küldte be a pályára, ő készítette elő később a gólt.

Koman Vladimir nélkül, Laczkó Zsolttal a kispadon kapott ki a tíz emberre fogyatkozó Sampdoria a Leccétől hazai pályán 2-1-re.

A bajnoki címről álmodó Nápoly a Bologna vendégeként tudott nyerni, márpedig így pontszámban beérte az éllovas Milant. A piros-feketék este a Fiorentina ellen lépnek pályára.

Palermóban elképesztő meccset láthattak a nézők, más kérdés, hogy biztosan nem örültek neki: már 2-0-ra vezetett a hazai csapat, ráadásul a hajrá felé közeledve von Bergent és Sammarcót gyors egymás utánban szórta ki a játékvezető (utóbbit a kispadról), azaz a Palermo két góllal és egy emberrel fórban volt. Az újonc Cesena azonban nem adta könnyen magát és tíz emberrel, az utolsó percekben szerzett két találattal 2-2-re mentette a meccset. A legvégén még Calderonit is kiállították a vendégektől a 99. percben, őt is a kispadról.

Eredmények:
Bari – Catania 1-1 (1-1)
Gólszerző: Gazzi (33.) illetve Lopez (44.)

Cagliari – Brescia 1-1 (1-0)
Gólszerző: Cossu (22.) illetve Caracciolo (61.)
Kiállítva: Eder (90.)

Sampdoria – Lecce 1-2 (0-1)
Gólszerző: Maccarone (69.) illetve Di Michele (39.), Olivera (66.)
Kiállítva: Mannini (72.)

Bologna – Napoli 0-2 (0-2)
Gólszerző: Mascara (30.), Hamsik (45. – 11-esből)

Lazio – Parma 2-0 (1-0)
Gólszerző: Hernanes (23.) illetve Floccari (77.)

Palermo – Cesena 2-2 (2-0)
Gólszerző: Kurtic (5.), Pinilla (36.) illetve Parolo (92.), Giaccherini (96.)
Kiállítva: von Bergen (74.), Sammarco (77.), Calderoni (99.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik