Foci

Nem fogott ki az újonc az Arsenalon

Az Arsenal a Blackpool otthonában nyert 3-1-re az angol Premier League vasárnapi játéknapján.

Nem kellett rá sokat várni, hogy napfényes vasárnap délutánon az Arsenal (melyben Jens Lehmann védett) megszerezze a vezetést, Dibay szerzett labdát a félpálya magasságában, Fabregashoz passzolt a spanyol pedig Robin van Persie-t szöktette. A holland ezt követően középre tálalt, a francia középpályás menetrendszerűen érkezett a kontra végén és közelről esélyt sem adott Kingson kapusnak.

A bekapott gól kissé megfogta a hazai pályán játszó újoncot, így egy bedobás után Eboué kényszerítőzött Wilsherrel, majd ballal a hálóba lőtt, azaz gyorsan megnyugtató előnybe került Arséne Wenger legénysége, melyet meg is őrzött a szünetig.

A második felvonás elején a Blackpool is mutatott életjeleket, a kiscsapat az 52. percben aztán szépíteni is tudott, Campbell tört be a tizenhatoson belülre, Lehmann buktatta őt, a játékvezető azonban továbbot intett, így Taylor-Fletcher élt az előnyszabály adta eséllyel és a kapuba gurított.

A folytatásban az is benne volt, hogy egyenlítenek a vendéglátók, azonban szűk negyed órával a vége előtt van Persie egy alsósarkos lövéssel bebiztosította övéi győzelmét.

Az Arsenal továbbra is a második a tabellán, a Blackpool pedig a kiesés elkerüléséért küzd, egy pont az előnye a 18. West Ham United és a 19. Wolverhampton Wanderers előtt.

Eredmény:
Blackpool – Arsenal 1-3 (0-2)

Gólszerző: Taylor-Fletcher (52.) illetve Diaby (18.), Eboué (21.), van Persie (76.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik