Foci

A Loki ellen javítana az Újpest

A Monicomp Liga 22. fordulójának záró mérkőzésén a bajnoki címvédő Debrecen a Megyeri útra, az Újpesthez látogat.

Egy nagy visszatéréssel „rövidebb” lesz a vasárnap 17.30-kor kezdődő rangadó, ugyanis a lilák korábbi csatára, Kabát Péter sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot, de Fodor Marcell sem lesz ott Zdenek Scasny csapatában.

„Vannak hiányzóink sérülés miatt, de remélem, a többség rendben lesz. A Paks ellen már láttam biztató jeleket, szeretném, ha még annál is jobb játékot nyújtanánk holnap. Az Újpest egy nagyon harcos ellenfél. Sokat futnak, van több kiváló képességű játékosuk, mint például Mitrovics és Ahjupera, rájuk külön figyelni kell. Sok pontot hullajtottunk idegenben, itt az ideje, hogy ennek a rossz sorozatnak véget vessünk. Nem jelenthet gondot, hogy szerdán meccset játszottunk, a csapat nem fáradt, és biztos vagyok benne, aki egészséges, elszántan várja a találkozó” – mondta a dvsc.hu-nak a cseh szakember.

A vendéglátók vezetőedzője, Mészöly Géza szerint játékosai jól dolgozták fel a múlt heti, Ferencváros elleni 1-0-ás vereséget.

„Nem keseredtünk el, sőt inkább megerősített és plusz erőbedobásra késztetett minket, hogy játékban és a helyzetek számában felülmúltuk ellenfelünket. Ennek megfelelően jól sikerült a heti munka, és hiszem, hogy nemcsak a Debrecen ellen, hanem a későbbi bajnokin is kamatozik az elvégzett munkánk haszna, és a szezon hátralévő részében is visszaköszönnek majd a begyakorolt új elemek. A Debrecen ellen az elmúlt években rendre éles meccseket játszott az Újpest, de nem a múltból merítünk erőt, hanem abból, hogy valóban jó állapotban van a csapatunk. Erős ellenfél a Debrecen, minőségi játékosokkal, csapatként nagyon egységes – nem lesz könnyű dolgunk vasárnap délután. Balajti Ádám mindenképpen nagyon fog hiányozni, de természetesen nagyon bízom abban, hogy ellenfelünk fölé tudunk nőni, és megszerezzük a három pontot.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik