Foci

Tapad városi riválisára az Everton

A liverpooli csapat a kiesőjelölt Wolverhampton otthonában már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát az angol bajnokságban.

A Wolves célja hazai pályán nem is lehetett más, mint a pontszerzés, így akár a kiesőzónából is elkerülhettek volna. Az Evertonnak teljesen más céljai vannak, David Moyes csapata az Európa Ligát jelentő pozícióért küzdhet a hátralévő fordulókban.

A 32. forduló nyitómérkőzését a hazaiak kezdték aktívabban, mégis az Everton szerzett vezetést az első igazi támadásából: Beckford a rosszul kimozduló kapust megelőzve fejelte a hálóba Osman nagyszerű beadását.

A hazaiak kapuját őrző Hennessey aztán bravúros védéssel javított, de ez sem volt elég, miután a kipattanót Phil Neville lekezelte, majd a kapu jobb oldalába zúdította.

A kétgólos hátránynál is reménykedő Wolves-szurkolók kedvét Bilyaletdinov vette el, amikor a félidő vége előtt egy középpályán eladott labdával megiramodott, majd ballal hatalmas gólt ragasztott a kapu jobb felső sarkába.

A Wolverhamptonnak szerencséje sem volt,a legígéretesebb gólszerzési lehetőségeik is kimaradtak. A második félidőben már nem változott az eredmény, az Everton tökéletesen nyugodt lehetett előnye birtokában. Győzelmük azt jelenti, hogy a hetedik helyen állva egy pontra megközelítették a Liverpoolt. A Vörösök hétfőn a Manchester City elleni hazai bajnokin állíthatják vissza a különbséget.

Bilyaletdinov bombagólja:

Eredmény:

Wolverhampton Wanderers – Everton 0-3 (0-3)
gólszerzők: Beckford (21.), P. Neville (39.), Bilyaletdinov (45.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik