Foci

Elbukott a KTE a Pápával szemben

Hazai pályán kapott ki a Kecskemét a Monicomp Liga 22. fordulójában, így közelebb került a kiesőzónához.

A Kecskemét 1-0-s vereséget szenvedett az előző fordulóban a Haladás otthonában, egy 92. percben esett góllal, míg a Pápa hazai pályán bukott el a Paks ellen, pedig még vezettek Véber Györgyék.

A Széktói-stadionban nagyon erős szél fogadta a csapatokat, amely az első 45 percben a hazaiakat, a másodikban a vendégeket segítette. Az első félidőben küzdelmes, kemény meccset láthatott a közönség – írja a tudósításában a kesport.hu. Foxi, Vujovics, Alempijevics, míg a másik oldalon Heffler és Marics hagyott ki ziccereket.

A KTE még egyetlen döntetlent sem ért még el a szezonban, és most sem erre vágyott, hanem a győzelemre, hiszen azzal valamelyest fellélegezhet a Magyar Kupa-elődöntőjébe jutott Sivic-csapat.

A második félidőben is valamelyest aktívabb volt a Kecskemét, de Ribánszki kapusnak újra bravúrokat kellett végrehajtania ahhoz, hogy tartsa a KTE az eredményt. A 75. percben a csereként beállt Dosso harcolt ki egy 11-est, de azt Csukics kihagyta, pontosabban Szűcs Lajos szögletre mentett!

A zavart azonnal kihasználta a Pápa, Rebryk Bárányos kiugratása után a védők között a hálóba lőtt (0-1). Nem nagyon örülhetett Rebryk, mert egy perc múlva Borival történő összeakaszkodása után sárgát kapott, amely már a második volt neki.

Dosso pillanatai következtek. A 80. percben a Kecskemét légiósa Zulevs lerántása miatt a földre került. Ezt úgy torolta meg, hogy páros lábbal fejbe rúgta a lett légióst – mehetett zuhanyozni.

Bertus Lajos, Mohl Dávid vette célba Szűcs kapuját, de a hálóőr eszén nem lehetett túljárni. Nyert a Pápa, a KTE pedig kezdhet izgulni.

Eredmény – Monicomp Liga, 22. forduló:

Kecskemét, Széktói-stadion, 2800 néző, vezette: Farkas Ádám

Kecskeméti TE-Ereco – Lombard FC Pápa 0-1 (0-0)

Kecskemét: Ribánszki – Gyagya, Radanovics, Balogh, Mohl – Alempijevics, Csukics – Bori, Foxi (Bertus, 72.), Litsingi (Dosso, 72.)– Vujovics (Tököli, 57.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
Lombard FC Pápa: Szűcs – Nagy S., Dlusztus, Supics, Németh – Quintero (Rebryk, a szünetben), Gyömbér, Heffler, Bárányos (Szabó Zs., 85.) – Marics (Takács, 87.), Zulevs. Vezetőedző: Véber György

Gólszerző: Rebryk (77.)
Sárga lap: Radanovics (4.), Gyagya (34.), Bori (78.), illetve Németh (20.), Rebryk (53.)
Piros lap: Dosso (81.), illetve Rebryk (78.)

A Siófok-Ferencváros (1-1) meccsről itt olvashat bővebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik