Foci

Kapusa szúrt ki az MTK-val

Az MTK vezetett a Vasas otthonában a Monicomp Liga 22. fordulójában, a vége azonban 1-1-es döntetlen lett. Hegedűs Lajost és Sütő Lászlót kiállították a vendégektől.

A Vasas kezdte aktívabban a Monicomp Liga 22. fordulójának nyitómeccsét, a hazai pályán játszó angyalföldiek többnyire Lisztes Krisztián pontrúgásai után veszélyeztettek, a kaput azonban nem sikerült eltalálni.

A 37. percben megbosszulta a piros-kékek pontatlanságát az MTK, Pál kapott labdát a bal szélen, betört a tizenhatoson belülre, középre passzolt, Tischler pedig a kapu elé betörve megelőzte védőjét és Németh kapust és közelről a hálóba továbbított – szép jelenetsor volt! A bekapott gól kissé megfogta a Vasast (bő hat meccse, egészen pontosan 600 perce nem rezdült meg a hálójuk), majd Vukadinovics kapott sárgát színészkedésért, pedig inkább úgy tűnt, hogy Katona valóban szabálytalankodott vele szemben, azaz a vendégek akár egy elmaradt büntetőt is számon kérhettek volna Veizer játékvezetőn.

Fordulás után egyből egyenlíthetett volna a Vasas, Ferenczi sarokkal hozta ziccerbe Szilágyit, a fiatal támadó közeli lökete azonban pont középre ment, Hegedűs öklözött oldalra. A túloldalon Tischler duplázhatott volna, azonban a kapus mellett ellőtt labdája a kapufáról kifelé pattant.

A 63. percben újabb fordulatot vett a mérkőzés, Hegedűs jött ki pocsék ütemben a kapujából és teljesen feleslegesen letaglózta Szilágyit, egyből villant a piros, Ferenczi István pedig angyali nyugalommal értékesítette a befújt a tizenegyest.

Ahogyan az várható volt, az egyenlítés felpörgette a Vasast, Lisztes szabadrúgása azonban hiába csapódott veszélyesen lefelé, így is a kapu felett hagyta el a játékteret. A végére a hazai nyomás ellenére is maradt az 1-1-es döntetlen, az MTK azonban már csak kilenc emberrel érte meg a hármas sípszót, Sütő dózerolta le ellenfelét a 93. percben, így ő is idő előtt mehetett zuhanyozni.

A Vasas maradt a középmezőnyben, az MTK viszont akár még a kiesőzónába is visszacsúszhat.

Eredmény – Monicomp Liga – 22. forduló:
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 900 néző, Vezette: Veizer Roland

Vasas-Híd – MTK 1-1 (0-1)

Vasas-Híd: Németh G. – Kovács G., Mileusnic, Gáspár, Katona – Lázok (Szilágyi, a szünetben), Lisztes, Kulcsár, Arsic – Ferenczi, Rezes Vezetőedző: Komjáti András
MTK: Hegedűs – Vukadinovics, Szekeres, Sütő, Ladányi – Pátkai (Hajdú S., 80.), Vukmir, Kanta – Könyves (Hrepka, 53.), Tischler (Szatmári, 66.), Pál Vezetőedző: Garami József
Gólszerző: Ferenczi – 11-esből (67.) illetve Tischler (37.)
Sárga lap: Arsic (67.) illetve Hegedűs (26.), Vukmir (30.), Vukadinovics (42.), Ladányi (58.)
Piros lap: Hegedűs (63.), Sütő (93.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik