Foci

Bale vagy Nasri tarolhat Angliában

Mindkettejüket jelölte a Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA) az Év játékosa és az Év fiatal játékosa díjakra.

A PFA (mely a világ legrégebbi ilyen szervezete, az Angliában és Walesben játszó labdarúgók képviseletét látja el és 4 ezer tagot számlál) pénteken hozta nyilvánosságra a jelöltek listáját, Gareth Bale, a Tottenham walesi játékosa és Samir Nasri, az Arsenal fiatal tehetsége mellett Rafael van der Vaart (Tottenham), Carlos Tévez (Manchester City), Nemanja Vidic (Manchester United), Scott Parker (West Ham United) és Chalrie Adam (Blackpool) esélyes még a végső sikerre az Év játékosa szavazáson.

A fiataloknál Bale-en és Nasrin kívül Joe Hart (Manchester City), Jack Wilshere (Arsenal), Seamus Coleman (Everton) és a Manchester United két üdvöskéje, Nani és Javier Hernandez lehet még befutó, ugyanakkor a szigetországi pletykák szerint vagy a walesi, vagy a gall fog tarolni idén.

Korábban csak két ízben fordult elő, hogy egy játékos ugyanazon évben mind a két kitüntetést elnyerte, Andy Gray 1977-es bravúrját Cristiano Ronaldo 30 évvel később tudta csak megismételni. Tavaly Wayne Rooneynak is lehetősége nyílt rá, azonban akkor James Milner elhappolta előle a „fiatalabb” díjat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik