Foci

Lerázza-e magáról a Vidi a Zetét?

A Monicomp Liga 22. fordulójában az MTK és a Siófok kiesés elleni harca is újabb fordulatot vehet.

A Vasas-Híd és az MTK fővárosi rangadója nyitja a Monicomp Liga 22. fordulóját, a kék-fehérek szempontjából pedig égetően fontos a három pont megszerzése, mivel csak egy egység az előnyük a már kieső helyen tanyázó Siófok előtt. Az angyalföldieknek van törlesztenivalójuk, a 7. fordulóban ugyanis sima 4-0-s vereséget szenvedtek a Hungária körúton. A meccset pénteken 17 órai kezdettel rendezik az Illovszky Rudolf Stadionban.

Ugyanezen a napon 19 órától méri össze erejét a listavezető Videoton és a negyedik Zalaegerszeg. Míg Mezey György gárdája egy újabb lépést tehet a bajnoki cím megszerzése felé, addig Csank János fiainak az első helyről szövögetett álom életben tartása lehet a célja. Nem lesz könnyű dolga a ZTE-nek, ugyanis a Vidi hazai pályán a Honvéd ellen a 12. fordulóban (október 29.) elszenvedett 2-0-s vereség óta az Újpestet, a Siófokot, az MTK-t és a Debrecent is legyőzte, illetve a két gárda őszi randevúján a piros-kékek idegenben is nyerni tudtak 2-1-re.

A szombatot a kiesés ellen menekülő Siófok és a második Ferencváros csatája nyitja, a Fradi az eredmények kedvező alakulása esetén akár lőtávolon belül is kerülhet a Videotonnal szemben, Prukner László csapata ráadásul egy győztes rangadóból meríthet lendületet. A Balaton-partiak a szeptemberi odavágóra építhetnek, akkor az Üllői úton sikerült nyerni 2-1-re. A mérkőzésre Siófokon kerül sor 15 órai kezdettel.

Egy órára rá a Kecskemét próbálja meg hazai pályán legyűrni a Lombard Pápát, amennyiben ez sikerülne Tomiszlav Szivicséknek, úgy a hírös város csapata meg is előzné a tabellán a jelenleg hetedik riválist. Ősszel a Lombard könnyedén nyert 4-1-re.

17 órától a Kaposvár a szintén jó teljesítményt nyújtó Pakshoz látogat, a két együttest jelenleg négy pont választja el egymástól. Kis Károlyék tudhatják, mi lehet a győztes recept, a 7. fordulóban ugyanis a Rákóczi otthonában nyertek 2-1-re, már „csak” annyi a teendő, hogy hazai pályán is meg kell ismételni azt a teljesítményt.

Az előző kanyarban a Videotontól meglepetésre pontot rabló, a téli átigazolási szezonban jócskán felforgatott Szolnoki MÁV Győrben vendégeskedik, és szezonbeli negyedik győzelmére hajt, a Csertői Aurél irányította Győr pedig felkapaszkodna a középmezőny élén álló csapatokhoz. A szeptemberi összecsapáson a Rába-partiak Ceolin duplájának is köszönhetően 3-0-ra nyertek a Tiszaligetben. Az aktuális meccset az ETO Parkban játsszák 17.30-tól.

Ugyanebben az időpontban indul majd útjára a labda Kispesten is, a Honvéd a közvetlenül előtte álló Szombathelyi Haladást látja vendégül. Mind a két félnek kell a három pont, a fővárosiakkal ráadásul az is megeshet, hogy a 15., kieső helyig is visszacsúszhatnak, igaz ez nagyban függ a többi pályán elért eredményektől. Az odavágó 1-1 lett az ősszel.

A forduló zárómeccsét vasárnap 17 óra 30 perces kezdettel Újpesten rendezik, ahol a Ferencvárostól vereséget szenvedő, a tabellán egyre hátrébb csúszó lila-fehérek a bajnoki címvédő Debrecent fogadják. A hajdúságiaknak úgy tűnik, hogy ebben a szezonban csak a Ligakupa lehet reális cél (2-1-re nyertek a Paks elleni döntő első felvonásán), ugyanakkor a dobogóra mindenképpen oda kell érniük, ha újra meg akarják mérettetni magukat az európai kupaporondon.

Az állás 21 forduló után:
1.Videoton 47 pont
2.Ferencváros 37
3.Paksi FC 37
4.Zalaegerszeg 36
5.Kaposvári Rákóczi 33
6.DVSC-TEVA 33
7.Lombard Pápa 28
8.Vasas-Híd 28
9.Győri ETO 28
10.Kecskeméti TE 27
11.Újpest 26
12.Szombathelyi Haladás 26
13.Budapest Honvéd 24
14.MTK Budapest 23
15.BFC Siófok 22
16.Szolnoki MÁV 14

Ajánlott videó

Olvasói sztorik