Foci

Reagált a Fradi az Újpest panaszaira

A zöldek nem értik, miről beszélnek a lila-fehérek közleményükben. A Magyar Labdarúgó Szövetség büntetett.

Amint arról hétfőn beszámoltunk, az Újpest hivatalos közleményben írt listát arról, milyen rendezői hiányosságok és sértő jelenségek voltak a pénteki, Ferencváros-Újpest (1-0) mérkőzés alatt, előtt és után.

Ebben a többi közt szót ejtettek a tiltott pénztárgépszalagok és pirotechnikai eszközök használatáról, a felfújt lila majom megjelenéséről, a játékvezetői hiányosságokról, valamint a szurkolók beengedéséről és a ferencvárosi drukkerek viselkedéséről.

Az FTC most reagált a honlapján közzétett sajtóközleményében. Ebben gratulálnak az Újpest teljesítményéhez, a szurkolók jelenlétéhez, amivel emelték a rangadó színvonalát és hangulatát és ahhoz, hogy rendben elhagyták a stadiont.

Nem értik ugyanakkor a vezetők panaszait, mivel hasonló problémákkal kellett szembenézniük az övéiknek is az őszi, 6-0-s meccsen.

“Úgy véljük ugyanakkor, az Újpest FC által hétfőn kiadott sajtóközlemény nem méltó a két klub ősi rivalizálásához”– áll a közleményben.

A felek tehát perlekednek, a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága keddi ülésén viszont döntött: a Ferencvárost 500 ezer, az Újpestet pedig 100 ezer forintra büntette meg a két csapat pénteki rangadója kapcsán.

Az FTC-t visszaesőként rendezési hiányosságok, valamint a hazai- és a vendégszurkolók rendzavarásai miatt büntette félmillió forintra, és a rendzavarások miatt kell az Újpestnek is fizetnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik