Foci

2,2 milliárd forint a fociutánpótlásnak

Az állam - szigorú feltételek mellett - a Bozsik-programban részt vevő csapatokat és a fociakadémiákat támogatja.

A Magyar Labdarúgó Szövetségben kedden kötötték meg azt a támogatási szerződést, amely 2,2 milliárd forintot juttat a labdarúgó tehetséggondozás számára.

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, valamint dr. Szabó Tamás, a Nemzeti Sportintézet főigazgatója szignálta a háromoldalú megállapodást.

A pénzt a labdarúgó-akadémiák, a nevelőegyesületek, és a Bozsik-programban részt vevő utánpótlásklubok használhatják fel az MLSZ és a Nemzeti Sportintézet felügyelete mellett.

Az összeg két részre bontható, az Utánpótlás-nevelési Programra 1,8 milliárd, az újrainduló Bozsik-programra 400 millió forintot szánnak.

A 2,2 milliárd forintból pályázatok útján nyerhettek el kisebb összegeket az érintett klubok, akadémiák. Szigorú elszámolás mellett zajlik majd a program, ezt Csányi Sándor is kiemelte, és azt is elmondta, a pályázatokat már korábban kiírták.

“Az 1,8 milliárd forinton öt akadémia, továbbá nyolc-nyolc élvonalbeli és másodosztályú klub utánpótlásműhelye osztozik” – mondta az MLSZ elnöke.

Czene Attila elmondta, a többi sportág utánpótlása együttesen kap 2,4 milliárd forintot.

Szabó Tamás szerint ez a tőkeinjekció a 2016-os riói olimpiára szülhet eredményt, amelyre már reményei szerint kvalifikálja magát a magyar válogatott.

A támogatott szervezetek: az MTK gárdonyi Sándor Károly Akadémiája, a Videoton FC felcsúti Puskás Akadémiája, a Budapest Honvéd Bozsik-stadionban lévő Magyar Futballakadémiája, a Haladás szombathelyi Illés Akadémiája, valamint a Győri ETO Fehér Miklós Akadémiája.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik