Foci

Bocsánatkérést vár az Újpest a Fraditól

Az Üllői úti FTC-UTE rangadón több olyan esemény is történt, amely a lila csapat vezetése szerint elfogadhatatlan.

A lila-fehérek hivatalos honlapja terjedelmes közleményben taglalja, hogy az újpestiek az Albert Stadionban lejátszott összecsapáson milyen sportszerűtlenségekkel, illetve rendezői hiányosságokkal találkoztak.

A csapatok bevonulásakor a hazai drukkerek egyszerre dobtak be több ezer pénztárgépszalagot, ugyanakkor ennek használata tilos. A takarítás miatt öt percet csúszott a találkozó, ráadásul a hazai drukkerek a második félidő elején pirotechnikai eszközöket is bevetettek, így komoly tűzveszély alakult ki “ami akár tragikus következményekkel járhatott volna.”

A közlemény külön kitér arra is, hogy a mérkőzés során a hazai fanatikusok folyamatosan köpködték és különböző tárgyakkal dobálták az oldalvonal közelében tartózkodó újpesti játékosokat.” Ennek kapcsán a lila-fehérek érthetetlennek tartják, hogy a bíró miért nem avatkozott közbe, miért nem szakította félbe a játékot.

“Az Újpest FC álláspontja szerint megengedhetetlen, hogy egy futballmérkőzés során folyamatosan különböző tárgyakat dobáljanak az egyik csapat játékosai és a mérkőzés résztvevői felé” – áll a közleményben.

Az újpestiek külön foglalkoznak azzal a felfújható lila majommal, amelyet már órákkal a mérkőzés előtt kifeszítettek a 2-es szektorban: “Az Újpest FC felháborítónak és sértőnek tarja, hogy egy több mint 100 éves sportszervezet ilyen primitív, és önmagát minősítő körítéssel látta vendégül csapatunkat.”

A lila-fehérek ugyanakkor jelezték: tiszteletben tartják a pályán született eredményt és természetesen nem kívánnak óvást előterjeszteni.

Az összecsapást Prukner László csapata Mark Heinz góljával 1-0-ra nyerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik