Foci

Rómában éledt fel a Juventus

A Zebrák kétgólos győzelmet arattak a Farkasok ellen az olasz bajnokság 31. fordulójában.

Egyik csapat sem fut jó szezont, a forduló előtt öt pont volt a különbség köztük Tottiék javára, a hatodik és a hetedik helyen.

A mérkőzés elején mindkét csapat hajtott a vezetésre, Pepe kevéssel mellészállt lövésével először a torinóiak veszélyeztettek. A félidő viszont inkább a Rómáról szólt, Vincenzo Montella csapata többször veszélyeztette ellenfele kapuját.

A Buffon kidőlése miatt kapuba kerülő Storari remek napot fogott ki, előbb Vucinic, majd Totti próbálkozását hárította bravúrosan. A félidő végén még a Juve is vezetést szerezhetett volna egy kontrából, gól azonban nem született.

A második félidő egyben szerepcserével is járt, ekkor már a Chiellinit és Del Pierót is nélkülöző Zebrák akarata érvényesült jobban.

A 60. percben ez gólban is megmutatkozott, miután Grosso egy nagyszerű lövőcsel után Krasichoz ívelt, a szerb középpályás pedig kapásból bombázott Doni kapujába.

Menez még egyenlíthetett volna, de csak a felső kapufát találta el, a másik oldalon Matri viszont nem hibázott, a leshatárról kiugorva gurította el a kapus lábai között a labdát.

A Juve megtartotta kétgólos előnyét, ezzel két pontra csökkentette hátrányát mai ellenfelével szemben.

Eredmény, Serie A, 31. forduló:

AS Roma-Juventus 0-2 (0-0)
gólszerzők: Krasic (60.), Matri (74.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik