Foci

Drámai meccsen nyert a Napoli

A Lazio hiába vezetett már két góllal is, Cavani most sem kegyelmezett. A Napoli már második.

A forduló előtt a pontvadászat harmadik helyén álló Napoli abban a tudatban fogadta az ötödik Laziót, hogy amennyiben begyűjti a három pontot, a második helyre ugrik előre a tabellán, megelőzve az Intert. A tét a rómaiak számára sem volt csekély, Edoardo Reja csapata a Bajnokok Ligáját jelentő helyekért áll küzdelemben.

Az igencsak gólgazdag mérkőzésen fél órának kellett eltelnie, hogy először a kapuba találjanak a felek: Mauri küzdötte át magát a hazai védőkön, majd a jobb alsó sarokba gurított. Az első félidőben már nem változott az eredmény, így Walter Mazzarrinak fel kellett ráznia a csapatát a szünetben.

Úgy tűnt, a Napoli nem tud élni a nagy eséllyel, miután a második félidőben Dias tette bele a lábát egy kapu elé ívelt szabadrúgásba, megduplázva ezzel a Lazio előnyét. Furcsa módon ekkor kaptak igazán erőre a hazaiak, ami után egyenlíteniük is sikerült.

Mindkét gól Lavezzi szabadrúgása után született, először Dossena, majd a Napoli gólzsákja, Cavani fejelt Muslera kapujába. Egy meglehetősen furcsa öngóllal azonban újra a Lazio került előnybe, miután Aronica a saját kapujába küldött egy kapusról kipattanó labdát.

Fanatikus szurkolótábora előtt nem adhatta fel a Napoli, aminek meg is lett az eredménye: Cavani kiharcolt egy véleményes büntetőt, ráadásul Biava az eset miatt idő előtt mehetett zuhanyozni. Az uruguayi csatár nem hibázott a tizenegyesnél, majd két perccel a rendes játékidő vége előtt a győzelmet is megszerezte emberelőnyben futballozó csapatának, amikor honfitársát átemelve talált a vendégek kapujába.

A Napoli már második a bajnokságban, mindössze három ponttal lemaradva az éllovas Milan mögött.

Eredmény:

Napoli – Lazio 4-3 (0-1)
gólszerzők: Dossena (60.), Cavani (62., 82., 88. – a másodikat 11-esből) illetve Mauri (29.), Dias (57.), Aronica (öngól, 68.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik