Foci

Pontot vesztett a Chelsea

Carlo Ancelotti együttese a Stoke City otthonában csak döntetlenre volt képes, míg a Liverpool kikapott az angol bajnokság mai játéknapján.

A középmezőnyben álló Stoke nem sokat tétlenkedett nagynevű ellenfelével szemben, Walters góljával már a 8. percben előnybe kerültek. A hazaiak játékosa egy nagy védelmi hibát kihasználva iramodott meg a kapu felé, majd még egy visszacselre is futotta erejéből, mielőtt a kapuba passzolt.

A Chelsea igyekezett hamar egyenlíteni, ami a 33. percben össze is jött: Anelka forgolódott a labdával, majd középre ívelését Drogba előre vetődve fejelte a hálóba. Több gól már nem esett, így csak egy pontot szereztek a londoniak. Carlo Ancelotti csapatának eddig is halvány bajnoki reményei tovább foszlottak.

A Stoke-Chelsea mérkőzés góljai:

Nem várt megoldhatatlan feladat a Liverpoolra sem, de a Vörösöknek is csak egy pont jött össze. Skrtel találatával ugyan még vezettek a West Bromwich Albion otthonában, de Brunt büntetőből egalizálta az állást, majd – szintén tizenegyesből – röviddel a vége előtt a győzelmet is megszerezte a hazaiaknak.

Nem járt szerencsével a sereghajtó otthonába látogató Tottenham sem, miután képtelenek voltak bevenni a Wigan kapuját. Az egy ponttal gazdagodó Spurs kedden a Real Madrid ellen vív Bajnokok Ligája negyeddöntőt.

Fordulatos összecsapást hozott az Everton és az Aston Villa találkozója: Osman góljával még a liverpooliak jutottak előnyhöz, Bent duplája azonban már a vendégek sikerét ígérte. Nem sokkal a vége előtt Baines értékesített egy tizenegyest, így ez a mérkőzés is ikszre végződött.

A Birmingham hazai pályán nyert 2-1-re a Bolton ellen, míg a Newcastle szintén kihasználta a pályaválasztás előnyét, 4-1-re győzték le a Wolverhampton csapatát.

Eredmények:

Stoke City – Chelsea 1-1 (1-1)
gólszerzők:
Walters (8.) illetve Drogba (33.)

West Bromwich Albion – Liverpool 2-1 (0-0)
gólszerzők:
Brunt (62., 89. – mindkettőt 11-esből) illetve Skrtel (50.)

Wigan – Tottenham 0-0

Everton – Aston Villa 2-2
gólszerzők:
Osman (38.), Baines (83.-11-esből) illetve Bent (47., 68.)

Newcastle – Wolverhampton 4-1
gólszerzők:
Nolan (22.), Ameobi (45.), Lövenkrands (50., Gutiérrez (90.) illetve Ebanks-Blake (58.)

Birmingham – Bolton 2-1
gólszerzők:
Phillips (4.), Gardner (59.) illetve Elmander (70.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik