Foci

Hajnal gólja pontot ért a Stuttgartnak

A listavezető Dortmund, valamint a Bayern München is győzött a Bundesliga mai játéknapján.

Bár Hajnal Tamás a hollandok elleni két Eb-selejtezőt sérülése miatt még kénytelen volt kihagyni, a német bajnokság mai fordulójában már pályára léphetett. Csapata, a kiesés elől menekülő Stuttgart a Werder Bremen otthonába látogatott, ahol a magyar középpályás a 13. percben lecsapott egy kapu elé csorgó labdára, majd közelről megszerezte a vezetést a vendégeknek.

A Bréma még az első félidő vége előtt egyenlített, Frings volt eredményes, kialakítva ezzel az 1-1-es végeredményt.

Hajnal Tamás gólja:

A forduló rangadóján a listavezető Dortmund hazai pályán fogadta a harmadik helyen álló Hannovert. A sárga-feketéknek nem igazán ment az utóbbi időben, ennek ellenére természetesen telt ház, hatalmas érdeklődés fogadta a csapatokat.

Az első félidő góltalansága után rendesen felpörögtek a csapatok, az alaphangot meglepetésre a vendégek adták meg, amikor egy beívelés után Abdellaoue közelről volt eredményes. A Dortmund úgy megijedt, hogy egyből beindította a gólgyárat, így tíz perccel később már vezettek is a hazaiak. Előbb Götze, majd Barrios volt eredményes.

A mérkőzés a 72. percben eldőlni látszott, ismét Barrios talált a kapuba. A Borussia ezzel sem elégedett még meg, egy parádés Barrios passz után Grosskreutz passzolt a hálóba. A Hannover már nem tudott váltani, így 4-1-es hazai siker lett a rangadó vége.

A Bayern München szurkolói gálázást vártak a sereghajtó Mönchengladbach látogatásától, de csapatuk jó ideig képtelen volt a gólszerzésre. A 78. percben aztán Robben volt eredményes, a bajorok győzelme pedig azt jelentette, hogy már BL-t érő helyen tanyázik Louis van Gaal alakulata.

A Leverkusen továbbra is hét pontos távolságból üldözi a Dortmundot, miután a Kaiserslautern otthonában Sam góljával nyerni tudtak.

Szalai Ádám csapata otthon csak egy pontra volt képes, a Mainz már az első percben hátrányba került, de végül egyenlíteni tudott a Freiburg ellen.

Eredmények:

Werder Bremen – Stuttgart 1-1
gólszerzők: Frings (34.) illetve Hajnal (13.)

Borussia Dortmund – Hannover 4-1
gólszerzők: Götze (59.), Barrios (64., 72.), Grosskreutz (83.) illetve Abdellaoue (56.)

Bayern München – Mönchengladbach 1-0
gólszerző: Robben (78.)

Kaiserslautern – Bayer Leverkusen 0-1
gólszerző: Sam (74.)

Mainz – Freiburg 1-1
gólszerzők: Allagui (74.) illetve Cisse (1.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik