Foci

Volt biztosíték a Fradi-pálya szerződésében

Tátrai Miklós szerint volt biztosíték a Fradi-pálya adásvételéről kötött szerződésben.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatója a Digi Sport Reggeli Start című pénteki műsorában reagált arra, hogy az MNV csütörtökön közölte: különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt feljelentést tesz ismeretlen tettesek ellen a Fradi-pálya adásvételének ügyében.

“Volt biztosíték, az 1,2 milliárd forintos bankgarancia. A Fradi kérésére a vevő vállalta, hogy bemutat egy hitelígérvényt, hogy van pénze a stadion felújítására. Ez a hitelígérvény a szerződés aláírásakor ott volt az asztalon” – nyilatkozta Tátrai Miklós. Hozzátette: a Kevin McCabe cégével kötött szerződés szövege szó szerint megfelelt a pályázati kiírásnak.

Tátrai emlékeztetett arra is, hogy az eredmény kihirdetésekor az FTC akkori vezetője, Rieb György is jelen volt, és jegyzőkönyvbe mondta, hogy a kiírás, a pályázati eljárás és az eredményhirdetés is megfelel a Fradi összes feltételének. A kiírás számos olyan feltételt tartalmazott, amely az államnak nem állt érdekében, a Fradi kérése volt a stadionfelújítás vállalása is.

Az MNV volt vezérigazgatója szerint nem lehetett szó ingatlanspekulációról, hiszen a vevő 25 évre átengedte a Fradinak az ingatlan használati jogát. Hozzátette, amennyiben a magyar állam úgy gondolja, hogy hátránya származik abból, hogy az új stadion nem épült meg, perelhet és polgári úton révényesítheti követelését.

Az MNV csütörtöki közleményében kiemelte: a vizsgálati jelentés megállapította, hogy a vevő adásvételi szerződésbe foglalt stadionfelújítási kötelezettsége többek között azért nem teljesült, mert a szerződés nem tartalmaz az MNV Zrt. javára semmilyen biztosítékot, amellyel érdekeltté tehette volna a vevőt a stadionfelújítás teljesítésében. A Zrt. szerint a vagyonkezelő korábbi vezetését terheli súlyos felelősség.

Múlt pénteken Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos, szintén hűtlen kezelés gyanúja miatt, feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatója és Császy Zsolt, az MNV volt jogtanácsosa ellen.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke március 9-én szerződést kötött az Ernst (and) Young nemzetközi könyvvizsgálóval, hogy a cég három évre visszamenőleg átvilágítsa az anyaegyesület és 17 szakosztálya gazdálkodását, könyvelését, teljes működését.

Az FTC szerdán jelentette be, hogy a Ferencvárosi Torna Club egy euróért visszavásárolta a futballcsapatot működtető vállalkozást McCabe-től.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!