Foci

Ligakupa: a döntő a tét

A ZTE Pakson fordítana, a Haladás a Debrecen otthonában próbál meg bravúrt elérni az elődöntők visszavágóján.

A Ligakupa elődöntőinek első felvonását szombaton és vasárnap rendezték, ma pedig már a visszavágókon lépnek pályára a csapatok, így estére kiderül, melyik két csapat küzdhet majd meg a serlegért.

A címvédő Debrecen az első mérkőzésen a Szombathelyi Haladás otthonában nyert 2-0-ra, így nagyon jó esélyük van a továbbjutásra. A Loki már a hétvégi, Győr elleni bajnokira is tartalékolni fog, így vegyes kerettel lép majd pályára.

A Haladásnál tisztában vannak vele, hogy nem ők a párharc esélyesei, ennek ellenére azt ígérik, nem feltartott kézzel lépnek majd pályára. Aczél Zoltán vezetőedző elmondta, szoros eredményre számít, még úgy is, hogy több játékosa otthon maradt.

A másik ágon a Zalaegerszeg hátrányból várja a Paks elleni mérkőzést, miután hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedtek Kis Károly csapatától. Csank János, a kék-fehérek vezetőedzője úgy véli, a párharc nem lefutott, csapata győzelemre fog játszani. Hozzátette, az első meccshez képest pontosabban kell futballozniuk, ellenkező esetben sok jóra nem számíthatnak.

A Paks korábban a bajnoki éllovas Videotont is búcsúztatta a sorozattól, most minden esélyük megvan egy újabb bravúrra. Kis Károly vezetőedző szerint nem lehetnek elbizakodottak, továbbra is maximálisan koncentrálniuk kell. A ZTE szívós csapat, akik mindent meg fognak tenni azért, hogy ledolgozzák hátrányukat – tette hozzá.

Ligakupa-elődöntő, visszavágók, a program:

DVSC-TEVA – Szombathelyi Haladás 16:30
Az első mérkőzésen: 2-0.

Paksi FC-ZTE FC 18:00
Az első mérkőzésen: 2-1.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik