Foci

Lengyel focihuligánok is csinálják a cirkuszt

Nem tesz jót a lengyelek megítélésének és a jövő évi Európa-bajnokságnak sem a kiújuló szurkolói balhék. A szerbeket ki is zárhatják!

Martin Kallen, az UEFA Lengyelországba kirendelt tagja felemelte a hangját, mert múlt pénteken a lengyel válogatott litvániai vendégjátéka alkalmával vendégszurkolók randalíroztak Kaunasban.

Szerinte semmi más nem árt ennyire a lengyel futball imázsának, mint az ilyen jellegű erőszakos cselekmények. A könnygázt is bevető litván rendőrség több mint hatvan, palackokat, köveket dobáló lengyel drukkert vett őrizetbe.

Egy másik balti államban, Észtországban is volt cirkusz, ott a szerb drukkerek randalíroztak, miután a két csapat meccse 1-1-es eredménnyel végződött. A 73 letartóztatott drukker többsége szerb, ugyanakkor van köztük orosz állampolgár, illetve orosz származású észt is.

A szerbek most attól tartanak, hogy a keddi rendbontás nyomán érvénybe lép az októberben felfüggesztett szankció, azaz felfüggeszthetik a nemzeti csapat szereplését az Eb-selejtezőkben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik