Foci

Kuyt: őrült meccs volt

A legnagyobb holland napilapok a címlapon hozták az Oranje keddi, magyarok elleni 5-3-as győzelmét.

A legnagyobb példányszámban (719 ezer) megjelenő amszterdami De Telegraaf szerint “színes este” volt a keddi, melyen az Oranje jól kezdett, Robin van Persie találatával hamar megszerezte a vezetést, ám ezt követően érthetetlen módon visszavett a tempóból. A magyarok játékával már kevésbé foglalkozik a lap, ezzel szemben kiemeli, hogy a térdsérülést szenvedett van Persie helyére beálló, majd a harmadik holland gólt szerző Ruud van Nistelrooy válogatottbeli 35. góljával megközelítette Patrick Kluivertet (40) és Dennis Bergkampot (37).

A lap hosszabb interjút közöl a mérkőzés hősének kikiáltott Dirk Kuyttel is: a Liverpool támadója – aki a negyedik és az ötödik találatot jegyezte – szerint igazi “őrült mérkőzésen van túl az együttes”. Kuyt elmondta: első góljánál sikerült jól érkeznie Ibrahim Afellay baloldali beadására és jól eltalálnia a labdát. Ugyanakkor bevallotta, hogy a második gólnál van Nistelrooyt akarta játékba hozni, ám a labda lecsúszott a lábáról, és így a kissé kint álló magyar kapus fölött a hálóban kötött ki.

A második legnagyobb példányszámú (540 ezer) Algemeen Dagblad címlapja szerint is “őrült mérkőzésen” diadalmaskodott az Oranje.

A Splts című napilap (421 ezer) kissé csalódottan úgy fogalmaz: “elmaradt a gálaelőadás”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik